[miercuri, 26 octombrie] Mai multe conferințe

Conferințele despre Sabat începute în casa lui Albert Belden au continuat să fie o mare binecuvântare. În acel an au avut loc șase conferințe. James White, Ellen White și Joseph Bates au participat la toate. În acele zile, călătoriile erau costisitoare, lente și incomode. Deoarece credincioșii nu-și permiteau să călătorească departe de casele lor, conferințele au avut loc în New England și New York, aproape de locul unde se aflau cei mai mulți credincioși.

La fel ca și nașterea lui Isus, aceste conferințe se desfășurau în locuri umile. De exemplu, cea de-a treia conferință a avut loc în hambarul lui Hiram Edson – același hambar în care el și prietenii săi se rugaseră după Marea Dezamăgire.

Cea de-a patra conferință a avut loc în Rocky Hill, Connecticut, iar cea de-a cincea în Topsham, Maine. Oamenii de la această întâlnire s-au rugat ca Dumnezeu să-i ajute să știe cum să publice adevărurile minunate pe care le învățau. Dumnezeu a răspuns rugăciunilor lor chiar la următoarea întâlnire. Aceasta a avut loc în Dorchester, Massachusetts, în noiembrie În timpul acestei întâlniri, Ellen White a fost din nou luată în viziune.

I s-a arătat că Sabatul era foarte important pentru poporul lui Dumnezeu din timpul sfârșitului și că adevărul despre Sabat era ca o lumină care va deveni din ce în ce mai strălucitoare până când va reveni Isus.

După viziune, ea l-a încurajat pe Joseph Bates să tipărească o altă carte despre Sabat. De asemenea, ea i-a spus soțului ei: „Am un mesaj pentru tine. Trebuie să începi să tipărești o mică broșură și să o trimiți oamenilor”. „La început va fi mică”, a spus ea, „dar influența ei va crește până când va fi ca o lumină care va merge în toată lumea”. Aceste conferințe au fost foarte importante pentru credincioșii adventiști care țineau Sabatul. Prin studiu biblic și rugăciune, ei erau uniți pe temelia fermă a adevărului biblic.

Aplicație: Ce a spus Pavel că este important să facă creștinii? Evrei 10:23-25 Ce s-ar fi întâmplat dacă acei credincioși nu ar fi făcut efortul de a participa la întâlniri?