[marți, 25 octombrie] Conferințele despre Sabat

După Marea Dezamăgire, se părea că cei câțiva credincioși adventiști care se luptau să țină Sabatul aveau să fie uitați în curând. Uneori este ușor să privim de sus „lucrurile mărunte”. Zaharia 4:10 Dar ceva foarte important era pe cale să se întâmple.

În micul oraș Rocky Hill, Connecticut, un adventist adept al Sabatului, pe nume Albert Belden, a oferit o cameră mare și neterminată din casa sa pentru o întâlnire specială. Cei câțiva credincioși din Connecticut au trimis scrisori prietenilor lor, invitându-i să participe la această întâlnire în aprilie. James și Ellen White au călătorit la întâlnire, deși acest lucru însemna să-și folosească toți banii. Joseph Bates a participat și el. Acea întrunire a început cu 15 persoane prezente, dar a ajuns la 50, ceea ce a fost încurajator.

Joseph Bates a ținut lecții biblice puternice și interesante în Sabat. Alții au dat mărturii personale despre binecuvântările și importanța păstrării Sabatului. Când s-a încheiat întâlnirea, toată lumea era schimbată. Cei care au venit crezând în Sabat au plecat entuziasmați să îl împărtășească și altora. Cei care aveau întrebări despre Sabat au luat decizia de a-l păstra cu sfințenie.

Această întâlnire de succes a devenit cunoscută ca fiind prima conferință despre Sabat. Toți cei care au participat au simțit că ar trebui să existe mai multe conferințe ca aceasta, și așa a fost. Dar următoarea conferință aproape că s-a încheiat cu un dezastru. Aceasta a avut loc câteva luni mai târziu, în Volney, New York. Aproximativ 35 de persoane au reușit să vină, dar nu erau deloc unite în ceea ce credeau. Unii credeau că numai ei dețineau adevărul, iar dezacordurile și certurile au amenințat curând să distrugă întâlnirea.

Dumnezeu a intervenit pentru a aduce unitatea. În mijlocul certurilor, Ellen White a primit o viziune. Un înger i-a transmis un mesaj care a ajutat la corectarea multor credințe false susținute de cei prezenți la conferință. Ea i-a încurajat pe toți să se unească pe baza adevărurilor din mesajele celor trei îngeri din Apocalipsa.. Întâlnirea s-a încheiat într-o unitate deplină.

Aplicație: Ce spune Psalmul 133:1 despre unitate? Ce faci în familia și în biserica ta pentru a contribui la răspunsul rugăciunii lui Isus? Ioan 17:20-23