[luni, 17 octombrie] Bates și Edson

Joseph Bates găsise o piesă foarte importantă din „puzzle” – Sabatul. Dar aceasta trebuia să fie legată de o altă piesă importantă. În timp ce studiau cu atenție ceea ce spunea Biblia despre sanctuarul ceresc, Dumnezeu i-a ajutat pe Hiram Edson și un mic grup de prieteni să o înțeleagă.

Când Joseph Bates a citit articolul lui Edson pe această temă, a fost foarte interesat. Nefiind niciodată o persoană care să stea degeaba atunci când sunt în joc chestiuni legate de adevăr, a călătorit la casa lui Edson, în Port Gibson, New York, pentru a afla mai multe despre ceea ce descoperiseră. Deși era ceva nou pentru el, a văzut că era direct din Biblie.

Apoi, Joseph Bates le-a spus lui Hiram Edson și prietenilor săi ce aflase despre Sabat. Era ceva nou și pentru ei; dar au văzut că era, de asemenea, direct din Biblie. Pe măsură ce au studiat împreună, au început să vadă cum adevărurile despre Sabat și sanctuar se potrivesc perfect.

Cum arăta sanctuarul spre importanța Sabatului? 1 Împărați 8:9 Pe cele două table de piatră, Dumnezeu a scris Cele Zece Porunci cu propriul Său deget și l-a instruit pe Moise să le pună în chivot, care reprezenta tronul lui Dumnezeu în Templul Său din ceruri. Pe măsură ce Joseph Bates și prietenii săi au început să înțeleagă aceste lucruri, Dumnezeu împlinea viziunea lui Ioan despre chivotul care se află în Templul din ceruri. Apocalipsa 11:19

Erau atât de multe gânduri și adevăruri noi de studiat și atât de multe de împărtășit cu alții! Și tocmai acest lucru îi plăcea cel mai mult lui Joseph Bates. Mergea peste tot ajutându-i pe oameni să înțeleagă cum se potrivesc între ele Sabatul, sanctuarul și profețiile despre revenirea în curând a lui Isus. Mulți oameni îl ascultau cu interes. Adevărul lui Dumnezeu se răspândea.

Unele adevăruri, cum ar fi Sabatul și sanctuarul, erau ușor de înțeles și de acceptat pentru Joseph Bates. Alte adevăruri nu au fost atât de ușor de acceptat, așa cum vom afla mâine.

Aplicație: Dumnezeu îi conducea pe acești studenți serioși ai Bibliei. Pe măsură ce studiau cu atenție și se rugau, lumina adevărului strălucea tot mai mult în inimile lor, iar Isus, Luceafărul de dimineață, devenea tot mai prețios pentru ei. Dumnezeu ne va învăța și pe noi, pe măsură ce studiem cu atenție și cu rugăciune Cuvântul Său. 2 Petru 1:19