[vineri, 14 octombrie] Fiarele din Apocalipsa 13

Biblia ne vorbește despre trei îngeri care zboară pe cer și care transmit, chiar înainte de venirea lui Isus, mesajele importante ale lui Dumnezeu pentru timpul sfârșitului. Apocalipsa 14:6-12 Cei trei îngeri reprezintă viteza și urgența cu care ultimele mesaje ale lui Dumnezeu urmau să fie transmise lumii.

William Miller și primii credincioși adventiști din anii 1830 transmiteau mesajul primului înger, în timp ce proclamau cu entuziasm că Isus avea să revină în curând și să judece lumea.

La începutul anilor 1840, mesajul primului înger a fost respins de bisericile protestante majoritare. Iar când credincioșii așteptători ai revenirii au fost forțați să părăsească acele biserici, se împlinea mesajul celui de-al doilea înger. Bisericile care respinseseră avertismentele primului înger deveniseră acum parte a Babilonului, iar Babilonul era „căzut”.

Mesajul celui de-al treilea era un avertisment înfricoșător despre semnul fiarei. Versetele 9,10

Adventiștii au căutat din nou în Biblii. Ei au văzut că cele două fiare descrise în Apocalipsa 13 îi vor determina pe mulți să primească semnul fiarei. Majoritatea bisericilor protestante știau că prima fiară descrisă în acest capitol reprezintă Biserica Romano-Catolică. Apoi, adventiștii au descoperit că Biserica Catolică pretindea că are autoritatea de a schimba ziua de închinare a lui Dumnezeu din sâmbătă în duminică. Acesta, spuneau liderii catolici, era semnul autorității lor!

Dar ce reprezintă cea de-a doua fiară? Apocalipsa 13:11 Această a doua fiară semăna cu un miel. Ea a ieșit din pământ, nu din apă. În Biblie, fiarele reprezintă regate sau națiuni (Daniel 7:23). Și cum apa reprezintă locuri cu mulți oameni (Apocalipsa 17:15), pământul reprezintă locuri cu foarte puțini oameni. Era clar pentru acești studenți cercetători ai Bibliei că Statele Unite ale Americii era singura națiune care se potrivea descrierii acestei fiare cu aspect de miel.

Dar, deși arăta ca un miel, se purta ca un balaur. Uimiți, credincioșii adventiști și-au dat seama că imaginea fiarei însemna că la un moment dat minunatele libertăți religioase de care se bucurau oamenii din Statele Unite aveau să fie luate, iar oamenilor avea să li se spună să accepte semnul autorității fiarei: închinarea în ziua de duminică.

Aplicație: Ce ar trebui să facem atunci când guvernul ne spune că trebuie să încălcăm Sabatul și să sfințim duminica? Faptele apostolilor 5:28,29