[joi, 13 octombrie] Bates scrie o carte

Într-o dimineață, în timp ce se ruga, Joseph Bates a fost convins că trebuie să scrie o carte despre Sabat. Totuși, exista o problemă – nu avea bani.

Joseph Bates fusese un om bogat, căpitan de vas. Acum mai avea doar doisprezece cenți și jumătate! Toți banii lui fuseseră dați pentru a răspândi mesajul celei de-a doua veniri a lui Isus. Cu toate că nu mai avea bani, el știa că Dumnezeu, la momentul potrivit, se va ocupa de costul publicării cărții. Fără ezitare, a început să scrie.

La aproximativ o oră după ce a început să scrie, doamna Bates i-a spus că are nevoie de ingrediente pentru copt. Oprindu-se din scris, s-a dus la magazin și și-a folosit ultimii bani pentru a cumpăra ce avea nevoie soția sa. Când s-a întors acasă, soția sa a fost surprinsă să vadă că acesta cumpărase doar patru kilograme de făină. Joseph Bates a trebuit să-i spună soției că tocmai își cheltuise ultimii bani.

Doamna Bates a izbucnit în lacrimi și a întrebat: „Ce ne vom face?”. Joseph Bates a răspuns: „Voi scrie o carte și voi răspândi adevărul despre Sabat”. „Ei bine”, a plâns doamna Bates, „din ce vom trăi?”. „Domnul va purta de grijă”, a spus el cu un zâmbet. „Asta spui mereu!”, a replicat soția lui în timp ce ieșea din cameră în lacrimi.

Și Dumnezeu le-a purtat de grijă. Chiar în acea zi, Joseph Bates a primit prin poștă o donație de 10 dolari. El a cumpărat un butoi întreg de făină, cartofi și alte articole de care aveau nevoie și a putut să continue să își scrie cartea. În curând, mulți oameni îi citeau cartea despre Sabat.

Aplicație: Ce promisiune le-a dat Dumnezeu celor care fac cu credincioșie lucrarea Sa? Filipeni 4:19