[miercuri, 12 octombrie] Mai mulți păzitori ai Sabatului

Joseph Bates era aproape de casă, la întoarcerea din călătoria sa pentru a-l vizita pe pastorul Wheeler. Abia aștepta să împărtășească vestea despre Sabat cu prietenii săi.

În timp ce Joseph Bates traversa un pod lung de lemn din apropierea orașului său natal Fairhaven, Massachusetts, s-a întâlnit cu un prieten, domnul Hall. Bucuros să-și vadă prietenul în siguranță acasă, domnul Hall l-a strigat: „Căpitane Bates, care sunt veștile?”

Fără nicio clipă de ezitare, Joseph Bates a răspuns: „Vestea este că ziua a șaptea este Sabatul Domnului Dumnezeului nostru!” „Ei bine”, a spus domnul Hall, „mă voi duce acasă și voi citi Biblia, și voi vedea ce se va întâmpla.” Faptele apostolilor 17:11

S-a dus acasă și, după ce a studiat Biblia, s-a convins că Joseph Bates avea dreptate. A făcut schimbarea chiar în Sabatul următor!

Curând, Joseph Bates a devenit cel mai cunoscut învățător al adevărului despre Sabat. Dar nu numai oamenii în vârstă erau entuziasmați de Sabat. Când Marian Stowell, în vârstă de cincisprezece ani, a citit argumentarea convingătoare a pastorului Preble despre Sabat, i-a vorbit cu entuziasm și fratelui ei mai mare, Oswald. În secret, au decis să țină Sabatul chiar în ziua următoare. Dar nu și-au putut păstra secretul prea mult timp și, în curând, l-au împărtășit cu prietenul lor de șaptesprezece ani, John Andrews. Și el a fost convins și a împărtășit broșura lui Preble cu părinții săi, care au discutat apoi cu părinții lui Marian.

Din fericire, acești părinți au iubit adevărul. Împreună, ambele familii au început să sfințească Sabatul. Dornici să afle mai multe, au cerut imediat literatură despre Sabat de la baptiștii de ziua a șaptea. Nu a trecut mult timp până când alte șapte familii din acea zonă s-au închinat în ziua a șaptea.

Aplicație: Dumnezeu a lucrat prin intermediul tinerilor în timp ce aceștia împărtășeau literatură despre Sabat cu familia și prietenii lor. Cu ce membri ai familiei sau cu ce prieteni împărtășești literatură plină de adevăr? Pastorul tău te poate ajuta să începi, dacă ai nevoie de ajutor. Ce promisiune minunată le dă Dumnezeu celor care vorbesc altora despre El? Maleahi 3:16,17