[vineri, 7 octombrie] O viziune aduce speranță

În timp ce Ellen Harmon era „învăluită într-o viziune a slavei lui Dumnezeu”, ea „părea că se ridică din ce în ce mai sus de pe pământ”. Dar Ellen nu era interesată de pământ. Îi căuta pe credincioșii adventiști, dar nu-i putea găsi. Apoi a auzit o voce spunându-i: „Privește din nou, și privește puțin mai sus”.

Ellen a scris: „Atunci mi-am ridicat ochii și am văzut o cărare dreaptă și îngustă, așezată la înălțime deasupra lumii. Pe această cărare, așteptătorii călătoreau spre un oraș, care se afla la capătul cel mai îndepărtat al căii. Aveau o lumină strălucitoare așezată în spatele lor la începutul drumului, despre care un înger mi-a spus că era «Strigătul de la miezul nopții». Această lumină strălucea de-a lungul întregii cărări și dădea lumină pentru picioarele lor, ca să nu se împiedice. Dacă își țineau ochii ațintiți asupra lui Isus, care era chiar în fața lor, conducându-i spre cetate, erau în siguranță.”

Ce răspuns minunat la rugăciunea lor! Nu a fost o lungă lecție de doctrină sau o mustrare pentru greșelile pe care le făcuseră în înțelegerea planului lui Dumnezeu. Dar le-a spus tot ceea ce aveau nevoie să știe chiar atunci. Ellen a observat că așteptătorii nu erau amestecați cu lumea. Erau mai „sus” decât ceilalți. Ei călătoreau spre cetatea lui Dumnezeu. Isus îi conducea, chiar dacă se înșelaseră în unele lucruri. Strigătul de la miezul nopții (anunțul că Isus urma să vină pe 22 octombrie 1844) nu era un truc al diavolului. Era o lumină care avea să strălucească până în cer.

Imaginează-ți ce întrebări trebuie să fi avut acele tinere! Dacă Strigătul de la miezul nopții nu a fost o greșeală, de ce nu se întorsese Isus? Ce trebuia să facă acum poporul lui Dumnezeu? Cât de lungă urma să fie călătoria până în oraș? Aveau să afle răspunsurile la aceste întrebări mai târziu. Deocamdată, erau doar fericite că știau că Isus încă îi conducea. Puteau avea încredere în El pentru a le răspunde la întrebări și pentru a le explica dezamăgirea.

Aplicație: Ce a învățat David să facă prin dezamăgirile și dificultățile sale? Psalmii 27:13,14 Poți să faci și tu la fel?