[joi, 6 octombrie] Dumnezeu trimite ajutor

Ellen Harmon avea șaptesprezece ani în 1844, când Dumnezeu a ales-o să fie mesagerul Său special. Era slabă, bolnavă și se temea să vorbească în public. Ellen fusese un copil sănătos și fericit, care iubea școala. Dar într-o zi, când avea nouă ani, un accident teribil a schimbat totul. În timp ce mergea spre casă împreună cu sora ei geamănă, o fată furioasă a aruncat o piatră care a lovit-o pe Ellen în nas. Acest incident a lăsat-o inconștientă și sângerând puternic. Doar mama ei credea că va supraviețui. Ea s-a rugat pentru Ellen, iar Dumnezeu i-a ascultat rugăciunile.

Săptămâni mai târziu, Ellen și-a recăpătat cunoștința, dar se schimbase atât de mult, încât prietenii și chiar rudele abia dacă o mai recunoșteau. Nu a mai putut niciodată să meargă la școală să învețe, deoarece leșina foarte des. Prin urmare, nu a mers la școală mai departe de clasa a treia.

Ellen și familia ei se numărau printre credincioșii adventiști și au fost profund dezamăgiți că Isus nu a venit când se așteptaseră ei. La câteva săptămâni după dezamăgire, ea și alte patru tinere s-au întâlnit pentru a se ruga împreună. Ele nu auziseră despre faptul că Dumnezeu i-a dat lui Hiram Edson o înțelegere despre ceea ce se întâmplase pe 22 octombrie. Ele credeau că făcuseră ceea ce Dumnezeu voia să facă. Așteptaseră cu nerăbdătoare să-L vadă pe Isus. Acum simțeau o mare nevoie de a ști ce voia El să facă ele în continuare.

În timp ce Ellen se ruga în acea zi, s-a întâmplat ceva minunat pentru ei. Mai târziu, ea a scris: „Puterea lui Dumnezeu a venit peste mine așa cum nu o mai simțisem niciodată. Am fost învăluită într-o viziune a slavei lui Dumnezeu și mi s-a părut că mă ridic din ce în ce mai sus de pe pământ, și mi s-a arătat ceva din călătoriile poporului Advent spre Cetatea Sfântă”.

Ce i-a arătat Dumnezeu? Pe oamenii care Îl așteptau! Era o mică rămășiță de oameni care iubeau adevărul și care refuzau să renunțe la credința lor în Isus. Cerul avea un interes deosebit pentru acest mic grup. Ce încurajare a adus acest lucru!

Aplicație: Există ceva mai bun decât să fii unul dintre copiii lui Dumnezeu? Isaia 41:8-13