[marți, 27 septembrie] Două grupuri

Două grupuri Profeții din vremurile biblice au studiat cu atenție Scripturile și au încercat să înțeleagă când se vor împlini profețiile, în special cele despre Isus. Chiar și îngerii vor să înțeleagă mai multe despre Planul lui Dumnezeu de a ne salva. 1 Petru 1:10-12

William Miller și credincioșii adventiști au încercat, de asemenea, să înțeleagă când se vor întâmpla evenimentele prezise de Biblie. Dar timpul în care credincioșii credeau că se vor încheia cei 2 300 de ani trecuse, iar Isus nu venise. Ce era în neregulă?

La începutul verii anului 1844, nimeni nu știa răspunsul la această întrebare. Curând, cei care fuseseră dezamăgiți s-au separat în două grupuri. Unii adepți ai revenirii iminente erau încă siguri că Dumnezeu îi condusese spre adevăr, în timp ce alții negau că Dumnezeu îi condusese la această concluzie.

Cei care erau siguri că Dumnezeu îi condusese au continuat să studieze Biblia și au așteptat cu răbdare ca Dumnezeu să le arate mai mult adevăr. Deși aveau încă multe întrebări, credința lor era mai puternică decât îndoiala. Iar Dumnezeu a răspuns rugăciunilor lor pentru înțelepciune. Vom afla mâine cum.

Nu toți adventiștii mai credeau încă ceea ce spunea Biblia despre venirea în curând a lui Isus. Mii de oameni care fuseseră adventiști își băteau acum joc de ideea revenirii lui Isus. Mulți spuneau: „Nu am crezut niciodată cu adevărat”, pentru că nu voiau ca oamenii să râdă de ei. Dar poate că era ceva adevăr în ceea ce spuneau ei. Cu siguranță că nu crezuseră adevărul cu suficientă tărie pentru a se ține de el atunci când opoziția avea să crească.

Aplicație: Isus descrisese astfel de oameni în povestea Sa despre semănător. De ce au încetat ascultătorii „împietriți” să mai creadă în adevăr? Matei 13:5,6,20,21 Cât de important este să studiem noi înșine Biblia și să nu ne bazăm doar pe ceea ce spun alții despre ea!