[marți, 20 septembrie] Miller începe să predice

William Miller credea că Isus se va întoarce în curând. Era bucuros, pentru că dorea să-L vadă pe Isus venind și punând capăt tuturor păcatelor și suferințelor. Dar nimeni nu vorbea despre asta. Se părea că el era singurul care știa. Pe măsură ce treceau lună după lună și an după an, el a început să simtă că trebuie să le spună oamenilor.

Dar el era doar un fermier. Nu era cineva important. Nu era obișnuit să vorbească în fața oamenilor. Cum putea să facă ceva? Zaharia 4:6

Uneori, găsea un prieten sau o rudă care îl asculta o vreme în timp ce îi explica ce învățase. Dar asta nu conta prea mult – și nu-i liniștea conștiința.

În cele din urmă, în 1831, Miller s-a rugat și I-a spus lui Dumnezeu că va vorbi dacă cineva îi va cere să vorbească. Asta părea destul de corect, dar Miller știa că nu primise niciodată în viața lui o astfel de invitație și, cu siguranță, nu se aștepta să primească una acum.

Ceea ce nu știa Miller când a făcut acel târg cu Dumnezeu era că nepotul său, Irving Guilford, era deja călare pe cal.

Venea să-l invite pe unchiul său William să predice într-un sat din apropiere duminica următoare, întrucât preotul lor era plecat.

Miller nu era fericit. Nu voia să predice. Credea că „târgul” lui fusese destul de sigur, dar se înșelase. După câteva rugăciuni serioase și o cercetare sufletească, Miller a făcut ceea ce știa că trebuie să facă. A fost un om cinstit. Își dăduse cuvântul, iar Dumnezeu îl crezuse pe cuvânt. Eclesiastul 5:4,5

Când s-a întors acasă, săptămâna următoare, îl aștepta o scrisoare. Era o altă invitație de a predica. Și invitațiile au continuat să vină. Deși cariera de predicator a lui Miller a început umil, el și mesajul pe care Dumnezeu i-l dăduse aveau să zguduie în curând pe toți oamenii lumii.

Aplicație: Citește 1 Corinteni 1:27,29. De ce crezi că Dumnezeu lucrează atât de des în acest fel?