[joi, 15 septembrie] Miller studiază Biblia

William Miller știa că americanii ar fi trebuit să piardă acea bătălie. Mai mult, ar fi trebuit să fie mort. Erau pur și simplu prea mulți soldați britanici și prea multe nave britanice. Și un obuz inamic explodase la mai puțin de un metru de el – dar el era încă în viață.

Trebuie să fi fost un miracol. Dar el nu credea în miracole. Sau credea? Întrebări ca aceasta l-au forțat pe Miller să își reexamineze credința în deism. Pur și simplu nu mai avea atât de mult sens pe cât crezuse el că are, și în curând l-a respins.

Dar respingerea deismului nu a însemnat că a devenit automat creștin. Toate lecturile sale din acele cărți anticreștine îi lăsaseră în minte o mulțime de îndoieli. Nu putea să accepte pur și simplu o religie care nu avea sens pentru el.

Avea Biblia sens? Trebuia să știe, așa că a pornit să găsească singur răspunsul. „La început, Dumnezeu a creat cerurile și pământul.” Așa începe Biblia și așa a început și William Miller.

Avea sens acest prim verset? Putea el să creadă cu adevărat? Acest verset nu a fost o problemă pentru Miller, deoarece el crezuse întotdeauna într-un fel de Ființă Supremă. Așa că a trecut la Geneza 1:2. Verset cu verset, studiindu-l pe fiecare până când a avut sens să-l accepte, Miller a parcurs Geneza, apoi Exodul, până la Apocalipsa. Când un verset nu avea sens, studia alte pasaje biblice și căuta o explicație.

Și se ruga. Din moment ce credea într-o Ființă Supremă, și încă Una care se dovedise a fi milostivă și implicată în viața oamenilor de pe pământ, era logic să ceară ajutorul Său.

Aplicație: De ce este nevoie ca și noi să înțelegem Biblia? Luca 24:44,45; Ioan 14:16,26; 1 Corinteni 2:12,13