[joi, 8 septembrie] Sincronizare perfectă

Dumnezeu începuse să trezească interesul pentru timpul sfârșitului. Ni se poate părea ciudat, dar acest lucru era cu adevărat necesar. Timp de secole, se pusese foarte puțin accent pe adevărurile despre sfârșitul timpului și a doua venire a lui Hristos. Dumnezeu dorea să schimbe acest lucru.

Prin cutremurul de la Lisabona, ziua întunecată și stelele căzătoare (vezi axa timpului de mai jos), Dumnezeu a îndreptat atenția multor oameni în direcția corectă. Evenimentele în sine fuseseră destul de impresionante. Dar, într-un fel, sincronizarea acestor evenimente a fost și mai importantă.

Lumea se apropia de ceea ce cartea lui Daniel numește „timpul sfârșitului”. Urmau să aibă loc evenimente importante. Numai cei care studiau profețiile puteau înțelege planurile lui Dumnezeu pentru poporul Său. Daniel 8:17-19; 12:1-4,9,10

Partea finală a planului lui Dumnezeu de a dezminți plângerile lui Satana împotriva conducerii Sale se apropia. Noi adevăruri trebuiau să fie înțelese, altfel „înțelepții” nu ar fi putut „străluci ca strălucirea cerului”. Multe părți din viziunile și profețiile lui Daniel fuseseră „sigilate”; acum Dumnezeu intenționa ca poporul Său să cerceteze aceste adevăruri – să „meargă peste tot” până când „cunoașterea” planurilor Sale va crește.

Aplicație: Era începutul celei mai interesante perioade din istoria pământului – și oamenii trebuiau să se trezească. Dar, pentru că oamenii au tendința de a adormi din nou cu ușurință, Dumnezeu a declanșat un ceas de alarmă triplu. El nu voia ca biserica Sa să adoarmă din nou. Așa că a trimis o serie de evenimente care au atras atenția la momentul potrivit și în ordinea exactă pe care Isus o prezisese cu secole înainte.