[vineri, 9 septembrie] Trezirea interesului

Dumnezeu a vrut ca oamenii să studieze sfârșitul timpului și a doua venire a lui Isus. Oare un cutremur teribil, un întuneric misterios și o ploaie orbitoare de meteoriți le-ar fi putut atrage atenția?

Cu siguranță că au făcut-o. Mulți scriitori și slujitori au văzut cutremurul din Lisabona ca pe un semn al sfârșitului, iar acest lucru i-a pus pe gânduri și i-a făcut să scrie. Ziua întunecată a făcut ca impresia să fie și mai puternică. De fapt, un număr destul de mare de autori și conferențiari au recunoscut ordinea primelor două evenimente din Apocalipsa 6 și au spus că următorul semn important de urmărit avea să fie căderea de stele. Și au avut dreptate. Când a avut loc fenomenul, în 1833, zeci de oameni au vorbit – iar unii au putut spune pe bună dreptate: „V-am spus eu”.

Atât în Statele Unite, cât și în țările din Europa, interesul pentru a doua venire a lui Isus a devenit din ce în ce mai crescut. Un istoric a numărat mai mult de optzeci de autori și conferențiari care erau convinși că aceste semne indicau împlinirea profețiilor biblice, în special a celei de-a doua veniri.

Este adevărat că nu toți au înțeles profețiile la fel. Și niciunul dintre ei nu înțelegea tot ce era de știut despre profeții, dar nivelul de interes era mult, mult mai mare decât fusese timp de secole. Chiar mai important, nu era doar o teamă vagă de sfârșitul lumii, așa cum fusese cu câteva sute de ani înainte când milioane de oameni muriseră din cauza Morții Negre (ciuma bubonică).

Acum, la începutul anilor 1800, Bibliile erau disponibile în toate limbile și țările importante. Dumnezeu pregătise terenul pentru o adevărată perioadă de studiu serios al Bibliei.

Aplicație: Care sunt cele patru semne ale venirii lui Isus care s-au întâmplat deja? Ce mai așteaptă Isus? Matei 24:14

Isus a spus că în Cuvintele Sale stă viața. Cuvintele au putere în ele însele și ceea ce spune Dumnezeu se întâmplă. Cuvintele Lui dau viață atunci când noi Îl rugăm pe Isus să intre în viața noastră. Noi devenim „o făptură nouă”. 2 Corinteni 5:17

Aplicație: Îl primești pe Isus în viața ta prin studiul zilnic al Cuvintelor Lui? Accepți ceea ce citești din Biblie ca fiind mesajul lui Dumnezeu? Crezi acest mesaj și dorești să-l urmezi? Dacă da, atunci Cuvântul lui Dumnezeu va putea distruge natura pământească și îți va da gânduri noi – un caracter nou.