[marți, 30 august] Cine este femeia?

Ne-am uitat la profeția din Apocalipsa 17 pentru a afla ce reprezintă „femeia” care stă pe „fiară”. Vom găsi încă două indicii în versetele 9 și 18 Îngerul i-a spus lui Ioan că femeia șade pe „șapte munți” și că ea este „cetatea aceea mare care domnește peste regii pământului”.

Când aceste două versete sunt puse împreună, avem o „cetate mare” sau o biserică (femeia) care „șade pe șapte munți” și „domnește peste regii pământului”. Cu aceste indicii, nu poate exista nicio îndoială. De mai bine de două mii de ani, Roma este cunoscută ca fiind „orașul de pe cele șapte coline”. Și ce oraș domnește peste regi? Regii domnesc peste orașe, nu invers – cu excepția Romei și a papilor ei, care și-au revendicat dreptul de a-i pedepsi pe regi și chiar de a-i îndepărta din funcțiile lor.

Acum poți vedea de ce această profeție a fost atât de importantă în timpul Reformei. Pentru oamenii care crescuseră crezând că Biserica Romei le controla destinul veșnic, a fost nevoie de multe argumente pentru a-i convinge ca, în locul preoților și al papilor, să se încreadă în Dumnezeu.

Hai să enumerăm împreună toate aceste puncte, pentru a vedea câte dovezi a dat Dumnezeu despre prostituata din Apocalipsa 17. Ea este 1 o biserică mare care se găsește în multe națiuni și care 2 este suficient de puternică pentru a influența guvernele să 3 adopte legi care, de fapt, dăunează propriilor lor țări. 4 Această biserică se îmbracă în stacojiu și purpură, 5 ucide poporul lui Dumnezeu, 6 provine dintr-un oraș poreclit „Babilon”, 7 stă pe șapte munți și I își revendică dreptul de a fi deasupra regilor.

Este foarte greu de ocolit concluzia evidentă: femeia necurată (biserica necurată) din Apocalipsa 17 este romano-catolicismul.

Aplicație: Asta înseamnă că toți catolicii sunt „pierduți”? Nu tocmai! Wycliffe, Tyndale, Huss, Luther, Zwingli și Knox au fost cu toții preoți catolici. Oare Dumnezeu îi va ține departe de mântuire pentru asta? Nu, bineînțeles că nu. Dar când au văzut greșelile în care îi conducea papalitatea, au ales să-L urmeze, în schimb, pe Isus. Slăvit să fie Domnul! Există multe mii de catolici sinceri care au făcut același lucru în trecut și chiar mai mulți care vor face acest lucru în viitor.