[duminică, 28 august] Încă o profeție solemnă

Apocalipsa 11, cu profeția sa despre Revoluția Franceză, și împlinirea dramatică a prezicerii „rănii de moarte” din Apocalipsa 13 sunt mărturii puternice ale faptului că Biblia poate fi crezută pe deplin. Dar au existat, de asemenea, și alte profeții care au fost foarte importante pentru poporul lui Dumnezeu în timpul Reformei. Am menționat-o pe prima dintre ele în lecția de săptămâna trecută – puterea cornului mic din viziunile din Daniel 7 și 8. Citește Daniel 7:7,8,19-22 .

Aceste profeții au fost semnificative pentru că le-au dat încredere primilor reformatori să părăsească Biserica Catolică. Nu exista un alt mod de a înțelege aceste viziuni – doar papalitatea se putea potrivi cu toate detaliile date despre cornul mic. O profeție similară se găsește în Apocalipsa Citește prima parte a acesteia în Apocalipsa 17:1,2 . Să analizăm aceste versete punct cu punct. În versetul unu, îngerul menționează o „prostituată” (o femeie imorală sau necurată). În profeție, o femeie este un simbol pentru o biserică și, din moment ce această femeie este imorală, ea trebuie să fie o biserică falsă.

Femeia „șade pe ape multe”. În versetul cincisprezece, acest simbol important este identificat în mod clar ca fiind „popoare, mulțimi, națiuni și limbi”. Cu alte cuvinte, această „femeie” (sau biserică) nu este o biserică mică. Aceasta este o biserică mare care se găsește în multe națiuni.

Versetul doi ne spune că femeia a „curvit” cu „împărații pământului”. Acest lucru explică impuritatea femeii – ea nu s-a păstrat pură, ca mireasă a lui Hristos, ci s-a unit cu guvernele pentru a le controla. Din nou, aceasta nu este o organizație mică. Este o organizație suficient de mare și de puternică pentru a atrage atenția și a-i controla pe conducătorii națiunilor.

De asemenea, această femeie le-a dat vin „prietenilor” ei. Nu este sucul de struguri pur pe care l-a folosit Isus la Cină, ci genul de vin care îi face pe oameni să se îmbete și să se poarte ciudat. Acest vin este doctrina falsă, sau credințele false, care determină țările să facă legi nepotrivite sau rele.

Aplicație: Biblia ne învață clar că oamenii trebuie să respecte guvernul. Luca 20:25 Ce părere ai, ar trebui ca biserica și puterea de guvernământ să fie unite sau separate? 2 Corinteni 6:14-18