[sâmbătă, 27 august]

În fiecare paranteză, încercuiește răspunsul corect.

  1. Țara (Anglia; Germania; Statele Unite; Italia; Franța) care s-a opus cel mai clar și mai activ creștinismului și lucrării lui Dumnezeu în anii 1700.
  2. Timp de sute de ani, (Protestanții; Catolicii; Lollarzii; Luteranii) au deținut controlul aproape total al Franței.
  3. (Liderii bisericii; nobilimea; oamenii de rând) erau numiți „prima stare” și se aflau în vârful societății.
  4. (Liderii bisericii; nobilimea; oamenii de rând) erau numiți „a doua stare”. Aceste prime două grupuri dețineau aproape (jumătate; o treime; trei pătrimi) din terenurile din Franța. (Liderii bisericii; nobilimea; oamenii de rând) erau numiți „a treia stare”. Aceștia reprezentau o parte foarte mare din
    populație, dar dețineau doar aproximativ (jumătate; o treime; trei pătrimi) din pământ.
  5. Scopul Revoluției Franceze a fost de (a-i ucide pe țărani; a instaura protestantismul; a distruge creștinismul; a scăpa de rege).
  6. În timpul Revoluției Franceze, (niciunul; doar câțiva; mulți) dintre preoți au spus că nu cred în Dumnezeu. Noua religie din Franța se numea cultul (Mariei; sfinților; rațiunii).
  7. Cei 1 260 de ani au început în anul (457 î.Hr.; 538 d.Hr.) și s-au încheiat în anul (1517 d.Hr.; 1798 d.Hr.; 1844 d.Hr.).
  8. Dumnezeu a folosit simbolul „cornului mic” din Daniel 7:23-25 pentru a reprezenta (protestanții; lollarzii; papalitatea; valdenzii).
  9. Cei „doi martori” din Apocalipsa 11 reprezintă pe (Huss și Ieronim; Petru și Ioan; Vechiul și Noul Testament; catolicismul și protestantismul).
  10. La sfârșitul celor 1 260 de ani, (Italia; Franța; Germania; Statele Unite; Egiptul; Israelul) avea caracteristicile Sodomei, Egiptului și Ierusalimului.
  11. (Sodoma; Ierusalimul; Egiptul) a fost o țară care L-a negat pe Dumnezeu; (Sodoma; Ierusalimul; Egiptul) a fost un oraș plin de imoralitate și corupție ticăloasă, iar (Sodoma; Ierusalimul; Egiptul) i-a ucis pe profeții lui Dumnezeu – inclusiv pe Isus.