[vineri, 26 august] Cei doi martori-2

Ce s-a întâmplat mai departe? Apocalipsa 11:7‑12 În timp ce cei doi martori își terminau mărturia, aproape de sfârșitul celor 1 260 de ani, au fost atacați și „uciși” de „fiara din adânc” și au fost lăsați să zacă pe străzile unui loc numit, din punct de vedere spiritual, Sodoma, Egipt și Ierusalim. Ce înseamnă acest lucru?

Să începem cu locația. Sodoma este cel mai bine-cunoscut oraș al imoralității ticăloase (Geneza 19:4-7). Egiptul este renumit pentru că L-a negat pe Dumnezeu. Exodul 5:1,2

Ierusalimul L-a urât atât de mult pe Dumnezeu, încât i-a persecutat și i-a ucis pe toți cei pe care I-a trimis, inclusiv pe Isus. Luca 11:49-51; Faptele apostolilor 7:52; 13:27,28

Așadar, care este momentul, aproape de sfârșitul celor 1 260 de ani (care s-au încheiat în 1798), care să combine imoralitatea teribilă, ateismul, crimele și un atac special asupra lui Dumnezeu și a Cuvântului Său? Există un singur răspuns care se potrivește Revoluția Franceză.

Dar cum rămâne cu cele 3 zile și jumătate și cu învierea celor doi martori? Îți mai amintești principiul „o zi pentru un an”?

De multe ori în profeție, Dumnezeu folosește o zi ca simbol pentru un an. În acest caz, 3½ zile ar însemna 3½ ani între „moartea” Bibliei și învierea și înălțarea acesteia.

Și așa s-a întâmplat. Legile care au scos creștinismul în afara legii și au dat startul arderilor de Biblii au fost adoptate în noiembrie 1793 și au fost eliminate 3½ ani mai târziu, în iunie. Atunci Biblia a fost din nou vie în Franța. Și a fost onorată ca niciodată înainte. Societatea Biblică Britanică și Străină a fost înființată în 1804, iar câțiva ani mai târziu, a fost înființată Societatea Biblică Americană.

La acea vreme, existau poate patru milioane de Biblii în toată lumea, în doar aproximativ cincizeci de limbi; dar, în curând, aveau să fie sute de milioane de exemplare, în tot mai multe limbi. Cât de minunat!

Aplicație: Cartea Apocalipsa are multe referințe la Vechiul Testament. Unii oameni se numesc „creștini ai Noului Testament” și ignoră Vechiul Testament. Ei cred că acesta nu mai este important. Ce spune Biblia despre întreaga Scriptură? 2 Timotei 3:16