[joi, 25 august] Cei doi martori-1

Recitește Apocalipsa 11:3,4 și Psalmii 119:105. Cei doi martori reprezintă Vechiul și Noul Testament. Ei au profețit „în sac” (prin sărăcie și persecuție) timp de 1 260 de ani, din anul 538 d.Hr. până în 1798 d.Hr. Dar cum rămâne cu restul profeției? Ce înseamnă toate acestea?

Citește Apocalipsa 11:4-8 și observă câte idei care provin din povestirile Vechiului Testament sunt folosite pentru a-i descrie pe cei doi martori. În primul rând, ei sunt comparați cu doi măslini și două sfeșnice. Acest lucru provine din viziunea lui Iosua și a Îngerului, din Zaharia 4.

Apoi, ei sunt comparați cu Ilie. Îți amintești de povestirile cu Ilie în care focul i-a distrus pe dușmanii săi și momentul în care ploaia a fost oprită?

Egiptul, transformarea apei în sânge și lovirea pământului cu plăgi, toate acestea ne amintesc de Moise și de Exod. În cele din urmă, vedem moartea celor doi martori într-un oraș care pare a fi Sodoma, Egiptul și Ierusalimul deodată.

Poți înțelege de ce oamenii care nu sunt familiarizați cu Biblia, și în special cu Vechiul Testament, ar găsi acest lucru foarte confuz.

Să începem prin a analiza autoritatea pe care o aveau cei doi martori. Ei puteau opri ploaia, îi puteau ucide pe dușmanii lor cu foc și puteau aduce plăgi teribile. Nu prea ai vrea să-i superi, nu-i așa?

Dar oricum, o fiară din adânc i-a ucis. Cum se poate așa ceva? Nu uita, cei doi martori reprezintă Vechiul și Noul Testament, iar judecățile din Biblie sunt aproape toate încă în viitor. Ziua răsplătirilor și pedepselor finale nu a venit încă. Autoritatea Scripturii este atât de mare pe cât spune Biblia că este – dar încă nu a fost exercitată în ceea ce privește pedeapsa finală.

Aplicație: Doar pentru că pedeapsa celor răi nu poate fi văzută chiar acum, o face asta mai puțin sigură? Eclesiastul 8:11