[miercuri, 24 august] Împlinirea profeției

Istoria Revoluției Franceze este bine cunoscută. Este posibil că ai studiat-o deja la școală. Dar mulți oameni nu știu că a împlinit profeția. Cu sute de ani înainte de a se întâmpla, Dumnezeu i-a dat apostolului Ioan o descriere „în cod secret” a evenimentului. Citește despre aceasta în Apocalipsa 11:1-3.

Înainte de a studia despre „cei doi martori”, trebuie să ne dăm seama care este partea de timp a acestei profeții și unde se încadrează în istorie. La prima vedere, se pare că aceste versete vorbesc despre două perioade de timp diferite: 42 de luni și 1 260 de zile. Dar un mic calcul rapid ne va arăta că, de fapt, reprezintă același lucru. 42 (luni) x 30 (zile/lună) = 1 260 (zile).

Aceasta este o perioadă de timp importantă – atât de importantă, încât este descrisă de încă trei ori în cartea Apocalipsa (12:6,14; 13:5) și de două ori în Daniel (7:25; 12:7). Aceste alte versete ne ajută să știm exact când încep și se termină cele 1 260 de zile.

Citește Daniel 7:23-25. Amintește-ți că a patra fiară este aceeași lucru cu al patrulea metal al chipului din Daniel 2 și reprezintă regatul Romei. Dintre cele șase momente în care Biblia vorbește despre cele 1 260 de zile, aceste versete sunt mai ușor de înțeles, deoarece îngerul explică o mare parte din viziune.

Cornul cel mic care se ridică dintre cele zece coarne și dezrădăcinează alte trei, gura care rostește „cuvinte de hulă”, încercarea de a „schimba vremurile și legea” și persecuția „sfinților Celui Preaînalt”, toate acestea arată clar că este vorba despre Roma papală.

De fiecare dată când vedem această perioadă de 1 260 de zile, descoperim că Biserica lui Dumnezeu este persecutată de Roma papală. Apocalipsa 13:3 adaugă un alt punct, o „rană de moarte” care este vindecată. Și acest lucru este util.

Așadar, când a fost această perioadă de timp? A început când papalitatea a fost pe deplin stabilită, după distrugerea celorlalte trei „coarne” (regate), în anul 538 d.Hr. (Amintește-ți că o zi în profeția biblică echivalează cu un an de timp real. Ezechiel 4:6). Cei 1 260 de ani se încheie în anul 1798. Atunci trebuia să ne așteptăm să vedem că papalitatea primește o „rană de moarte”.

Și ce s-a întâmplat? În 1798, Napoleon Bonaparte a trimis armata franceză în Italia și l-a luat prizonier pe Papa Pius al VI-lea. Acesta a murit în anul următor. În curând au numit un nou papă, dar papalitatea își pierduse o mare parte din putere și autoritate.

Aplicație: Încă o dată putem vedea de ce Dumnezeu spune că abilitatea Sa de a cunoaște și de a prezice viitorul arată că El este mai presus de orice alt dumnezeu. Isaia 44:6; 46:10