[marți, 23 august] Rezultate tragice

Povestea tristă a Revoluției Franceze este importantă, deoarece ne arată ce se va întâmpla în curând în lumea noastră. Odată ce francezii au scăpat de regele lor și au votat în mod oficial pentru a scăpa de Dumnezeu și de Legea Sa, s-au simțit liberi să creeze un sistem complet nou de legi, exact așa cum doreau ei. Cât de mulțumit trebuie să fi fost Satana de succesul său!

Dar a guverna nu este atât de ușor, iar un guvern de oameni egoiști se va distruge întotdeauna mai devreme sau mai târziu. Răutatea și egoismul teribil care au existat la curtea regală și în biserica franceză timp de atâția ani nu a lăsat pe nimeni care să poată conduce cu înțelepciune noua „Adunare Națională” spre altceva decât spre mai mult egoism. Proverbele 29:12

După mai multe schimbări majore de guvern și o perioadă atât de grea, încât a fost numită „Domnia terorii”, un tânăr pe nume Napoleon Bonaparte a preluat controlul guvernului și s-a încoronat împărat al Franței.

În toată această confuzie, mii de vieți au fost pierdute și națiunea a fost ruinată. A ieșit ceva bun din Revoluția Franceză? Ei bine, ne-a oferit un avertisment cu privire la ceea ce se întâmplă atunci când o națiune se îndepărtează de Dumnezeu și abolește Legea Sa.

Aplicație: Este greu să guvernezi oameni egoiști. Cu cât sunt mai egoiști, cu atât mai greu este. Înțelegi de ce Satana nu va reuși niciodată cu planurile sale? Isaia 14:12-15