[luni, 22 august] Războiul împotriva Bibliei

Sistemul inechitabil al proprietăților din Franța mersese prea departe. În cele din urmă, nefericirea și furia celei de-a treia stări, sărace, au dus la ani de război crud, cunoscut sub numele de Revoluția Franceză. În timpul acelor ani, guvernul a fost răsturnat; iar regele, regina și peste 40 000 de alți oameni au fost uciși. Din cauza lăcomiei și mândriei lor, preoții au fost atât de disprețuiți, încât mulți dintre ei au fost uciși.

Spre deosebire de alte revoluții, nimeni nu a încercat să schimbe sau să înlocuiască catolicismul. În acest moment, oamenii erau atât de furioși din cauza modului în care biserica îi tratase, încât au decis să scape de tot de creștinism. Ei renunțau și la bine împreună cu răul.

Preoților li s-a spus că trebuie să nege credința în Dumnezeu, iar mulți dintre ei au făcut acest lucru, inclusiv arhiepiscopul Parisului. Bibliile au fost arse și serviciile religioase au fost interzise. Noul guvern a proclamat o nouă religie: cultul „Rațiunii”.

În realitate, aceasta nu era o nouă religie. Era ateismul, credința că nu există niciun dumnezeu. S-ar putea să te surprindă, dar Biblia vorbește despre oameni care cred asta. Psalmii 14:1

Noutatea situației consta în faptul că era pentru prima dată când o întreagă națiune declara oficial că nu crede în Dumnezeu. Ce tragedie! Dar cei mai mulți dintre oamenii care trăiau în Franța s-au bucurat. Nu mai erau nevoiți să plătească bani preoților lacomi! Nu mai erau nevoiți să își mărturisească păcatele unui preot, să se roage fără sens sfinților sau să plătească și mai mulți bani pentru indulgențe!

A scăpa de erorile și abuzurile catolicismului era un lucru bun. Dar în spatele bucuriei se ascundea o altă idee: acum nu mai exista nicio vină. De ce? Pentru că nu mai exista nicio Lege. Biblia și Cele Zece Porunci dispăruseră în mod oficial. De acum încolo, ei puteau să-și facă propriile legi. Și exact asta au făcut.

Aplicație: Catolicismul și ateismul pot părea complet opuse, dar există o asemănare foarte importantă. Ambele atacă Legea lui Dumnezeu. Neemia 9:26; Psalmii 119:126; Marcu 7:7; Matei 5:17; Romani 3:31