[luni, 18 iulie] Zwingli și studenții săi

Succesul pe care Dumnezeu i l-a dat lui Zwingli în dezbatere a deschis calea pentru ca influența Evangheliei să se răspândească în multe părți ale Elveției. Dar, deși membrii consiliului orașului îl susțineau pe Zwingli ca reformator, ei nu erau întotdeauna de acord cu tot ceea ce învăța el. Zwingli a învățat că felul în care decurgea slujba catolică era greșit. Dar consiliul nu a putut să cadă de acord cu abolirea slujbei. Zwingli a acceptat Biblia ca fiind cea mai înaltă autoritate de pe pământ și i-a învățat pe studenții săi Evanghelia direct din Biblie.

Recunoscător pentru sprijinul pe care i-l acordase consiliul, Zwingli a dorit să „avanseze încet”, sperând să-i convingă să accepte mai mult adevăr pe măsură ce timpul trecea. El a decis să continue să țină slujbe în biserică, chiar dacă spusese consiliului că acest lucru era greșit. Timp de mai bine de un an, el și-a încurajat studenții să aibă răbdare și să spere în viitoarele reforme. Este greșit să ai răbdare cu alții? Ioan 16:12; Marcu 4:33; 1 Corinteni 3:1,2

Cu toate acestea, unii dintre studenții săi nu vedeau cum puteau ignora învățăturile pe care le găsiseră în Biblie. Alții poate aveau nevoie de timp pentru a crește, dar cum puteau ei să se întoarcă de la adevărul pe care îl descoperiseră? Zwingli și studenții săi descoperiseră, de asemenea, că, potrivit Bibliei, biserica este un grup voluntar. Oamenii se alătură bisericii atunci când se convertesc și aleg să-L urmeze pe Isus.

În liniște, Felix Manz, Conrad Grebel, doi dintre studenții lui Zwingli, și câțiva dintre prietenii lor au început să se întâlnească. La început, s-au întâlnit doar ca un grup de studiu, dar, încet-încet, au început să se gândească la grupul lor aproape ca la o biserică – o biserică a credincioșilor. Era ceva ce nu mai fusese văzut în Europa „creștină” de o mie de ani.

Aplicație: Este important să recunoaștem că poporul lui Dumnezeu trebuie să continue să crească în înțelegerea adevărurilor Sale. Proverbele 4:18; Osea 6:3; 2 Corinteni 3:18