[joi, 9 iunie] Două săbii

Biserica catolică, care și-a avut geneza în orașul Roma, a schimbat încet religia creștină, înlocuind treptat adevărul cu idei păgâne.

Dar exista o problemă care nu era pe placul liderilor bisericii: mulți oameni nu erau de acord cu ei. Acești oameni nu mergeau la biserică duminica; nu se închinau sfinților; nu-și botezau copiii prin stropire; și nu se rugau la „Fecioara Maria”. Erau prea mulți oameni care nu făceau ceea ce liderii bisericii doreau să facă. Deci, ce puteau face în legătură cu această problemă?

Timp de mulți ani, biserica din Roma a vrut o modalitate de a-i forța pe oameni să urmeze poruncile ei. Dar cum putea să facă acest lucru în numele lui Isus? Mulți oameni care cunoșteau Biblia își aminteau ce le spusese Isus ucenicilor Săi. Citește Marcu 10:42-45.

Când Constantin a pus puterea imperiului la dispoziția liderilor bisericii, aceștia au cedat tentației de a o folosi pentru a-i forța pe oameni să li se supună. Cu toate acestea, ei știau că nu exista niciun sprijin în Biblie pentru acest tip de răutate.

Atunci au găsit o modalitate de a face să pară că Biblia chiar poruncește folosirea forței. Vezi dacă o poți găsi. Luca 22:38

Ai găsit-o? Nu? Nu-ți face griji! Nu ești orb. Versetul din Luca nu justifică în niciun fel folosirea forței. Dar, într-o vreme în care puțini oameni dețineau sau chiar vedeau o Biblie, a fost scuza de care avea nevoie biserica.

Este încă cunoscută sub numele de doctrina celor „două săbii”. O sabie, spuneau ei, este puterea spirituală a bisericii. Dar Dumnezeu a dat bisericii două săbii. A doua sabie, învățau liderii bisericii, era puterea imperiului, însă controlată de biserică. Această sabie era o una adevărată – de genul celei care putea ucide oameni.

Aplicație: Ce spune Biblia despre folosirea forței? Matei 5:39; 26:52; 1 Petru 2:21-23 Ce fel de sabie vor folosi adevărații creștini? Efeseni 6:17