[luni, 30 mai] Șederea în Templul lui Dumnezeu

În jocul „scaunele muzicale”, ce se întâmplă când doi oameni încearcă să stea pe același scaun, în același timp? Dacă nimeni nu se rănește, poate fi amuzant.

Dar ceea ce nu este amuzant este ca cineva să încerce să se așeze pe tronul lui Dumnezeu. Bineînțeles, acest lucru nici măcar nu este posibil. Dar asta este ceea ce „omul fărădelegii” a pretins că poate face, înființând o biserică proprie și pretinzând că este adevărata biserică creștină, cea pe care Însuși Isus a inițiat-o. Cu toate că a încercat să o facă să arate la fel ca adevărata biserică a lui Dumnezeu și chiar dacă se numea adevărata biserică creștină a lui Dumnezeu, nu era așa.

Atunci când ai două lucruri care seamănă atât de mult încât ar putea fi confundate, trebuie să ai o grijă deosebită să cunoști diferențele. Și exact asta vom face când ne vom uita la această nouă biserică pe care a înființat-o „omul fărădelegii”.

Această „nouă” biserică nu a fost înființată brusc. Ea a crescut încet, timp de mulți, mulți ani. Se întâmpla asta chiar și atunci când apostolul Pavel era în viață. El a scris că „taina fărădelegii” era deja la lucru. 2 Tesaloniceni 2:7 și 2 Petru 2:1-3

Timp de mulți ani, Satana a atacat Biserica lui Dumnezeu, încercând să introducă în ea idei greșite; și, în cele din urmă, a reușit. În mod tragic, noua biserică fusese clădită pe tradiții – obiceiuri, credințe și opinii ale oamenilor.

Aplicație: Pe ce spune Pavel că este construită adevărata biserică? 1 Corinteni 3:11 A „zidi pe Hristos” înseamnă să fii ascultători de fiecare Cuvânt al lui Dumnezeu. Ce a spus Pavel că vor crede oamenii în locul Cuvântului lui Dumnezeu? 2 Timotei 4:3,4