[joi, 28 aprilie] Despre revenirea lui Isus

Text de studiu: Matei 24:23-31

După ce a vorbit despre distrugerea Ierusalimului, Isus a început să spună despre evenimentele majore care aveau să aibă loc înainte de revenirea Sa.

Isus știa că urmașii Săi vor aștepta cu nerăbdare întoarcerea Sa și se puteau afla în pericol de a fi înșelați. Ce a spus Isus că urmau să facă acei înșelători? Matei 24:23-26

Pentru a-i proteja pe ucenicii Săi de înșelăciuni, ce descriere a făcut Isus revenirii Sale? Versetele 27,30,31

Totuși, avertismentul clar al lui Isus cu privire la înșelăciunile unor „hristoși” și profeți falși a fost adesea ignorat. Mulți au fost înșelați de oameni care pretindeau a fi Hristos. Dar niciunul dintre acești „hristoși” falși nu a venit ca un fulger ce luminează cerul de la răsărit și se vede până la apus, astfel încât toată lumea de pe pământ să îi poată vedea. Vezi cât de important este să acorzi atenție fiecărui detaliu al Cuvântului lui Dumnezeu?

Astăzi, mulți oameni sunt foarte confuzi cu privire la adevărul despre cea de-a doua venire a lui Isus. Deși sute de versete din Noul Testament menționează acest moment al revenirii, unii dintre cei care se numesc „creștini” nu mai cred deloc în revenirea lui Isus!

Isus a spus că toată lumea Îl va vedea la cea de-a doua Sa venire. El a spus că se va auzi sunetul trâmbiţei atât de tare, încât cei morți îl vor auzi. Cu toate acestea, mulți cred că la venirea lui Isus, oamenii vor fi luați în secret la cer (răpiți).

Aplicație: Este de mirare că Isus a spus: „luați seama să nu vă înșele cineva”? Numai Biblia te poate ajuta să cunoști adevărul. Învață să o studiezi cu atenție!