[miercuri, 27 aprilie] Următoarea persecuție

Text de studiu: Matei 24:9-22

Ucenicii nu aveau nicio idee că urmau să treacă aproape 2 000 de ani între distrugerea templului și sfârșitul lumii. Ei credeau că ambele evenimente aveau să se întâmple în același timp și foarte curând.

Isus știa că ei nu puteau să înțeleagă răspunsul pe deplin, deci El a folosit imaginile despre distrugerea Ierusalimul pentru a reprezenta distrugerea mai mare pe care păcatul, la sfârșitul vremii, avea să o aducă asupra întregii lumii. Multe dintre lucrurile despre care El a spus aveau să se regăsească în desfășurarea ambelor evenimente.

După ce a vorbit despre războaie și dezastre naturale, ce a descris Isus mai departe? Matei 24:9-13

Aceste versete se aplică în mod direct urmașilor lui Isus. Această persecuție nu avea să fie un accident; ci o persecuție deliberată asupra poporului lui Dumnezeu desfășurată de dușmanii acestui popor. Ucenicii chiar nu se așteptau ca după venirea lui Mesia să urmeze astfel de evenimente!

Atunci, Isus le-a dat o încurajare specială, care avea să salveze viețile a mii de creștini. Luca 21:20-24 Când armatele romane au înconjurat Ierusalimul și au amplasat steagurile lor păgâne chiar în afara zidurilor orașului, toți creștinii și-au amintit de sfaturile lui Isus.

Exact când dușmanul era pe cale să cucerească orașul, împăratul roman a murit. Astfel, pentru o scurtă perioadă de timp, armata a părăsit Ierusalimul. Acest lucru le-a dat creștinilor șansa de care aveau nevoie. Toți au fugit, iar atunci când armatele romane au revenit pentru a termina războiul și pentru a distruge Ierusalimul, nu mai era nici măcar un creștin în cetate!

Aplicație: Dacă Dumnezeu și-a ocrotit oamenii când Ierusalimul a fost distrus, crezi că va face El același lucru și la revenirea lui Isus, la sfârșitul lumii? Psalmii 34:15,17