[luni, 21 martie] Felix Îl respinge pe Isus

Text de studiu: Faptele apostolilor 24:24,25

La scurt timp după judecata lui Pavel, Felix a trimis după acesta din nou. El și soția lui, Drusila, voiau să vorbească în privat cu Pavel despre credința lui în Isus. Faptele apostolilor 24:24

Felix era așa de rău și de crud, că puțini oameni au îndrăznit vreodată fie şi numai să-i sugereze că nu proceda corect. Dar Pavel știa că, doar pentru a-l face fericit pe Felix, nu trebuie să ascundă adevărul. Într-o zi, când va fi Judecata, cuvintele, acțiunile, deciziile și motivele lui Felix vor fi judecate de Dumnezeu. Dacă nu l-ar fi avertizat, Pavel s-ar fi făcut vinovat înaintea lui Dumnezeu și l-ar fi privat pe Felix de șansa de a fi salvat.

În timp ce Pavel vorbea despre credința lui în Isus, el descria perfect caracterul lui Dumnezeu și arăta cât de important este să asculți de Legea lui Dumnezeu. El a vorbit despre Judecată, atunci când toţi vom fi judecaţi cu privire la gândurile și acțiunile noastre. De asemenea, a subliniat importanța luării deciziilor corecte acum; nu va fi o a doua șansă după această viață.

Pavel a vorbit și despre Isus și marele sacrificiu pe care l-a făcut, sacrificiu care dă fiecăruia șansa de a fi salvat. Nimeni nu poate păstra Legea prin propria lui putere, nici nu se poate modifica Legea pentru a permite păcătoșenia omului. Singura cale de a fi mântuit este prin Isus.

Felix nu auzise niciodată aceste lucruri înainte, și conștiința lui s-a trezit brusc. El s-a gândit la multele lui păcate și la Judecată și s-a îngrozit.

Dar în loc să aleagă să se pocăiască de păcatele sale și să se întoarcă de la ele, el a decis doar să înlăture gândurile acelea din mintea lui. Ce i-a spus lui Pavel? Versetul 25 Cât de trist! Și ce decizie periculoasă! Felix nu a mai avut niciodată o altă posibilitate de a se pocăi.

Aplicaţie: Ce faci când Duhul Sfânt îți condamnă păcatele? Alegi să te pocăiești, ca temnicerul din Filipi? Faptele apostolilor 16:29-33 Sau doar alegi să nu iei în seamă acele gânduri care te îndeamnă la pocăinţă, aşa cum a făcut şi Felix? Faptele apostolilor 24:25