[marți, 8 februarie] Viziunea lui Petru

Text de studiu: Faptele apostolilor 10:9-23

În jurul prânzului, în ziua de după viziunea lui Corneliu, Petru se dusese să se roage pe acoperișul casei în care locuia. Dumnezeu trebuia să-i arate lui Petru că vestea bună despre Isus nu era doar pentru evrei, ci pentru toată lumea.

Așa că acum, pe când servitorii lui Corneliu se apropiau de Iope, același înger care-l vizitase pe Corneliu a venit la Petru cu o viziune. Ce a văzut Petru în viziune? Faptele apostolilor 10:11,12

Petru a auzit o voce spunându-i să omoare și să mănânce animalele pe care le-a văzut. Dar el s-a opus. Niciodată nu mâncase nimic necurat. Ce l-a îndemnat vocea? Versetul 15

S-a întâmplat așa de trei ori, apoi viziunea s-a încheiat. Ce putea însemna? Pe când Petru încă se întreba, cei trei oameni trimiși de Corneliu au sosit și au cerut să-l vadă. Chiar atunci, Duhul Sfânt i-a vorbit lui Petru. Ce a spus? Versetele 19,20

Ascultător, Petru a coborât și i-a întrebat ce voiau. Ei au spus că un înger sfânt îl vizitase pe Corneliu, un sutaș roman, și îi spusese să-l roage pe Petru să vină la casa lui.

Cu doar o oră înainte, Petru ar fi refuzat invitația lor. El credea că neamurile erau necurate. Dar acum și-a amintit viziunea și a înțeles că Dumnezeu vorbea despre oameni, nu despre animale. Dumnezeu îi spunea că nu ar trebui să numească nicio persoană necurată. Era foarte greu pentru Petru să gândească dintr-o dată diferit despre neamuri, dar a decis să asculte de Dumnezeu și să meargă cu oamenii aceia să-l viziteze pe Corneliu.

Petru știa însă că liderii bisericii din Ierusalim nu vor fi fericiți când vor afla ce făcuse. Ca să nu existe nicio îndoială cu privire la ce urma să se întâmple, a ales șase oameni care să meargă cu el și să observe tot ce făcea și spunea în timp ce vizita neamurile.

Aplicație: Ți-a cerut Dumnezeu vreodată să schimbi o idee pe care ai crezut-o întotdeauna adevărată? Ai fost gata s-o schimbi, așa cum a fost Petru, chiar dacă a fost greu?