[joi, 20 ianuarie] La Marea Galileii

Text de studiu: Ioan 21

La puțin timp după ce Isus S-a arătat lui Toma, ucenicii au plecat din Ierusalim pentru a se întâlni cu Isus lângă Marea Galileii, la aproximativ 130 de kilometri distanță. Acolo era un loc plin de amintiri. Isus predase aici atâtea lecții și făcuse atât de multe minuni.

Când Petru și alți șase au sosit, era seară. „Să pescuim!”, a zis Petru. Aveau nevoie de bani și vânzarea unei capturi serioase i-ar fi ajutat mult. Barca și plasele au fost gata repede și au vâslit pe lacul liniștit. În timp ce pescuiau, vorbeau despre ce se întâmplase în timpul petrecut cu Isus. Continuau să verifice plasele, dar de fiecare dată erau goale.

Când a venit dimineața, ei au observat pe cineva pe mal despre care credeau că era un străin. Ce le-a spus și ce s-a întâmplat apoi? Ioan 21:4-6

Petru era așa de entuziasmat încât i se părea că barca nu se mișcă suficient de repede. A sărit în apă și a înotat spre țărm. Când au ajuns, au văzut că Isus pregătise deja micul dejun pentru ei. Versetele 9-13

După micul dejun, Isus a trebuit să aibă grijă de ceva foarte important. Cu doar câteva zile înainte, Petru se lepădase de trei ori de Isus, iar ceilalți ucenici credeau că lui Petru nu i se va mai permite să rămână ca unul dintre ajutoarele speciale ale lui Isus.

Isus voia ca aceștia să vadă că Petru se pocăise cu adevărat, iar El încă îi acorda încredere și îl reabilita. Isus a dorit ca și noi să știm cum să iertăm și cum să fim înțelegători cu alții. Citește în versetele 15-17 continuarea acestei istorii.

Petru nu se mai lăuda; nu se mai compara cu alți ucenici. Toate arătau că Petru se schimbase cu adevărat.

Aplicație: Și noi trebuie să învățăm lecția pe care a învățat-o Petru. Nu ar trebui să ne încredem în noi înșine sau să ne comparăm cu alții. În schimb, ar trebui să ne uităm doar la Isus și să ne bazăm că El ne va păstra credincioși.