[miercuri, 22 decembrie] Ispitele lui Satana

Text de studiu: Matei 26:39

Isus era în Grădina Ghetsimani și începea să experimenteze despărțirea pe care păcatul o aduce între o persoană și Dumnezeu. Deși nu păcătuise vreodată, Isus simțea mânia lui Dumnezeu împotriva păcatului.

Satana era și el în grădină și era disperat. Nu reușise să-L facă pe Isus să păcătuiască. Acum știa că asta era ultima lui șansă. Dacă Isus murea fără să fi cedat ispitelor sale, știa că va fi învins, iar speranța lui de a conduce această lume și universul i-ar fi năruită.

Așa că Satana încerca să-L convingă pe Isus să nu accepte moartea. „N-ai de ce să-Ți ții promisiunea de a-i salva pe oameni”, I-a spus Satana. „Dacă faci asta, vei fi despărțit de Tatăl Tău pentru totdeauna. Întoarce-Te la El înainte de a fi prea târziu. Lasă lumea să-și primească pedeapsa pe care o merită. Oricum, ei nu Te apreciază. Poporul Israel Te-a respins și plănuiește să Te omoare. Unul dintre ucenici Te va trăda în curând, iar un altul se va lepăda de Tine.”

Aceste gânduri cântăreau foarte mult în mintea lui Isus. Era foarte trist știind că cei pentru care lucrase cel mai mult alegeau acum să fie de partea lui Satana. Merita oare să fie despărțit de Tatăl Său pentru a le da o șansă la mântuire? Ei Îl respinseseră deja. Isus S-a gândit un timp la asta. Cât de ușor I-ar fi fost să se întoarcă atunci în cer!

Dar dacă alegea să Se întoarcă în cer, ar fi însemnat că Se gândea mai mult la El decât la alții. Și asta ar fi fost exact ceea ce Satana Îl acuzase încă de la început pe Dumnezeu. Satana spusese că Dumnezeu era interesat de propria bunăstare în detrimentul altora.

Nu! Nu putea face asta. Isus a hotărât că, indiferent de cât de greu urma să-I fie, va continua să arate dragoste necondiționată. Ce I-a spus Tatălui Său? Matei 26:39

Aplicație: Ești recunoscător unui Dumnezeu care te iubește chiar mai mult decât Se iubește pe Sine?