[miercuri, 15 decembrie] Pregătirile pentru Paște

Text de studiu: Luca 22:1-13

Era deja joi. Isus i-a rugat pe Ioan și Petru să pregătească cina de Paște pe care avea să o mănânce cu ucenicii Lui în noaptea aceea. Ce le-a spus Isus când L-au întrebat: „Unde voiești să pregătim?” Luca 22:10‑13 În seara aceea, Isus și ucenicii Lui, inclusiv Iuda, s-au întâlnit în acea cameră mare de sus. Și chiar dacă știa că Iuda avea să Îl trădeze în acea noapte, Isus Sfânt avea să facă ultimul apel la mintea lui.

Isus știa că urma să sufere curând cruzime teribilă și că ucenicii Săi aveau să-L părăsească cu toții. Știa că atunci când toate păcatele noastre aveau să fie puse asupra Lui, El urma să fie separat de Tatăl Său și să moară.

Dar ucenicii nu se gândeau deloc la asta. Expresia de pe fețele lor și acțiunile lor arătau resentimente și gelozie. Fiecare era dispus să lupte pentru un loc de onoare.

Ucenicii știau că, din moment ce nu era niciun servitor care să le spele picioarele murdare, așa cum era obiceiul, unul dintre ei trebuia să facă gestul acesta. Fiecare a pretins că nu își dădea seama că avea ceva de făcut.

Isus a așteptat în tăcere. O, cât de mult îi iubea și dorea să îi ajute! Dar cu sentimente ca acestea, ei nu erau gata să fie în Împărăția Lui. Cum putea El să îi protejeze de ispitele lui Satana? Cum putea El să îi învețe că adevărata măreție vine din dragoste, umilință și slujire dezinteresată? Cum să le înlăture orgoliul și să pună dragostea Lui în inimile lor, astfel încât să se iubească unii pe alții? El a decis să le arate un exemplu de iubire dezinteresată și de adevărată măreție. A fost un exemplu pe nu aveau să-l uite vreodată.

Aplicație: O, cât de mult i-a iubit Isus pe ucenicii Lui! Și chiar dacă erau plini de gelozie, tot cerul încerca să-i salveze. Tot cerul lucrează împreună pentru a ne salva și pe noi. Nu lăsa ca un așa mare efort să fie în zadar pentru tine. Evrei 2:3