[miercuri, 3 noiembrie] Înapoi în Iudeea

Isus și cei doisprezece ucenici ai Lui, împreună cu mulți alții care Îl urmau, formau un grup mare. Dar călătorind pe același drum, către Ierusalim erau grupuri mult mai mari de oameni care mergeau pentru a participa la Sărbătoarea Paștelui.

Tot acolo mergeau Isus și oamenii care Îl însoțeau. Din Pereea, se prea poate să fi traversat râul Iordan către Iudeea printr-un loc puțin adânc (vad), la est de Ierihon. Au mers spre Ierihon pe malul din Iudeea al râului. Deși distanța era de doar aproximativ opt km, le-a luat mai mult decât de obicei pentru a ajunge acolo, pentru că mulțimea din jurul lui Isus îi încetinea.

Ierihon este cu mai mult de 200 m sub nivelul mării, așa că are o climă blândă pe tot parcursul anului. Irod cel Mare avea palatul lui de iarna acolo, iar în cadrul palatului avea chiar și o piscină. Atunci când a murit Irod, cu mai mult de 30 de ani înainte de această vizită a lui Isus, orașul era un loc foarte frumos.

Încă era un loc frumos și în acea zi de primăvară a anului 31 d.Hr. când Isus l-a vizitat. Climatul său cald și apa din belșug au dus la apariția unei vegetații luxuriante. (Geneza 13:10). Plante tropicale, cum ar fi palmierii, crescuseră acolo încă de la început. A fost chiar numit „orașul palmierilor”. Deuteronom 34:3

Probabil că Isus trecuse prin Ierihon de multe ori. Dar de data aceasta era diferit. Vestea despre învierea lui Lazăr îi entuziasmase pe toți și voiau să-L vadă.

Aplicație: Cum crezi că te-ai fi simțit dacă ai fi fost acolo în ziua aceea?