[duminică, 24 octombrie] Binecuvântarea copiilor

Text de studiu: Marcu 10:13-16

Isus și ucenicii Lui călătoreau înapoi la Ierusalim, prin Pereea, și se opreau pe drum ca să vorbească cu mulțimi de oameni. Mai multe mame au venit într-o zi la locul unde Isus învăța, dorind ca El să le binecuvânteze copiii.

Pe Isus L-a bucurat nespus acest lucru, pentru că El îi iubește mult pe copii, dar a așteptat să vadă ce aveau să facă ucenicii Săi. Ei nu știau că Isus cunoștea deja dorința pe care o aveau acele mame, aceea de a cere binecuvântarea Sa specială asupra copiilor lor. În acea zi, Duhul Sfânt le încurajase să-i ducă pe copii acolo unde învăța Isus.

Când ucenicii au văzut mamele și pe copiii lor apropiindu-se, nu au fost fericiți. Ei credeau că acei copii erau prea mici pentru a fi beneficiarii unei întâlniri cu Isus. De asemenea, erau convinși că și Isus avea aceeași părere. Așadar, chiar și după ce ucenicii au ascultat argumentele mamelor și au văzut lacrimi în ochii lor, au rămas de părerea că acestea, împreună cu ai lor copii, trebuie să plece. Aceste mame erau foarte dezamăgite. Dar Isus a văzut și a auzit totul. Care era părerea Lui? Ce le-a spus El să facă? Marcu 10:13-15

Când Isus a adăugat: „Împărăția lui Dumnezeu este a celor ca ei”, El nu a vrut să transmită că numai copiii pot fi în Împărăția lui Dumnezeu. A vrut mai degrabă să spună că și adulții trebuie să fie la fel de iubitori, de plini de încredere și de ascultători ca un copil mic. Numai așa se poate intra în Împărăția lui Dumnezeu. Isus i-a luat pe acei copii în brațe și a binecuvântat pe fiecare dintre ei. Nu aveau să uite niciodată acest lucru; nici mamele lor. Mamele au fost încurajate să continue să-și învețe copiii să asculte de Dumnezeu. Copiii L-au acceptat pe Isus și unii dintre ei, mai târziu, chiar au devenit martiri pentru El. De asemenea, și ucenicii lui Isus au învățat o lecție foarte importantă pe care nici noi nu ar trebui să o uităm.

Aplicație: Niciodată să nu uiți că Isus îi iubește în mod special pe copii și tineri. Nu mai ești un copil mic acum, dar amintește-ți întotdeauna că Lui îi pasă la fel de mult de tine cum I-a păsat și de acei copii și tineri în ziua aceea.