[marți, 31 august] Iertată

Acuzatorii au așteptat să vadă ce avea să spună și să facă Isus cu privire la femeia păcătoasă pe care o târâseră în fața Lui. Dar El continua să scrie pe nisip.

În cele din urmă, acei cărturari și farisei s-au uitat să vadă ce scria Isus. Imaginați-vă șocul pe care l-au avut când au văzut o listă cu păcatele lor secrete scrise în praful de pe jos. Și Isus încă scria. Oamenii care erau în mulțime au văzut privirea lor surprinsă și s-au întrebat care era cauza. Acei lideri religioși mândri intraseră în curtea templului și o târâseră pe femeie, acuzându-o de un păcat teribil. Acum, în rușine și umilință, au plecat unul câte unul, începând cu cei mai bătrâni. Temându-se că oamenii din mulțime ar fi putut afla păcatele lor secrete, ei și-au plecat capetele și s-au îndepărtat în liniște. Ioan 8:9

Biata femeie se ghemuise de frică atunci când Isus a spus că oricare dintre acuzatorii ei, dacă era fără păcat, putea arunca prima piatră. Era sigură că avea să fie omorâtă cu pietre. Ce conversație a purtat Isus cu acea femeie după ce acuzatorii ei au plecat? Versetele 10,11

Cuvintele lui Isus au adus un potop de lacrimi de recunoștință pe chipul femeii. Cu umilință, ea și-a mărturisit păcatele și dragostea pentru El. O nouă viață a început pentru ea în acea zi și a devenit unul dintre cei mai devotați ucenici ai lui Isus.

Aplicație: Ceea ce s-a întâmplat în ziua aceea este un alt exemplu al dragostei lui Isus pentru oameni. El urăște păcatul pentru că întotdeauna aduce durere și suferință, iar în cele din urmă, moarte veșnică. Dar Isus îi iubește pe păcătoși și este la fel de dornic să ne ierte, așa cum a fost și cu acea femeie. De asemenea, El ne va ajuta „să nu mai păcătuim”. Vrei ca Isus să facă asta și pentru tine?