[luni, 30 august] Prinsă în păcat

După ultima zi a Sărbătorii Corturilor, Isus a plecat din Ierusalim. A petrecut noaptea printre plantațile de pe Muntele Măslinilor, acolo unde putea fi singur cu Dumnezeu. Știa că erau mulți oameni care sperau să vadă sau să audă ceva care să-L incrimineze. Voiau să-L acuze că este împotriva religiei lor sau împotriva guvernării romane.

În dimineața următoare, devreme, Isus S-a întors în curtea templului pentru a continua să-i învețe pe cei care veniseră la templu. Imediat s-a adunat o mulțime de oameni în jurul Lui. Ei erau dornici să-L audă vorbind și spuneau: Niciodată n-a vorbit vreun om ca omul acesta”. În mulțimea aceea se aflau și iudeii care veniseră la sărbătoare din alte țări. Ei aveau să ducă vestea despre Isus înapoi în țările lor. Ioan 8:1,2

Brusc, predica lui Isus a fost întreruptă. Niște cărturari și farisei și-au croit drum prin mulțime, trăgând de o femeie îngrozită și aducând-o în curtea templului. Au împins-o în fața Lui și, cu voci dure, o acuzau că ar fi încălcat cea de-a șaptea poruncă.

Amintindu-I că în astfel de cazuri Legea lui Moise cerea moartea, L-au întrebat: „Tu dar ce zici?” Isus a înțeles că era vorba de o altă capcană. Dacă ar fi spus că trebuia să fie iertată, putea fi acuzat de respingerea Legii lui Moise. Dacă ar fi spus că trebuia să moară, putea fi acuzat că prelua autoritatea Romei.

Isus S-a uitat la acea femeie speriată care tremura. Ea era prinsă în cercul acuzatorilor ei, iar mulțimea era curioasă să vadă ce avea să se întâmple. Dar, în loc să răspundă la întrebarea fariseilor, Isus S-a aplecat și a început să scrie cu degetul în praful de pe jos.

Acuzatorii femeii Îl tot îndemnau pe Isus să spună ceva, însă El doar scria. În cele din urmă, S-a ridicat și le-a vorbit. Ce a spus? (Versetul 7) Apoi S-a aplecat din nou și a continuat să scrie.

Aplicație: Oare ce scria în praful de pe jos? Vom afla mâine. De ce crezi că nu a răspuns Isus la întrebarea fariseilor?