[marți, 27 iulie] Credința aduce binecuvântări

Când Isus era înconjurat de o mulțime de oameni pe drumul spre casa lui Iair, o biată femeie bolnavă a reușit cu greu să se atingă de marginea hainei Sale, iar El a vindecat-o imediat. Mulți alții din acea mulțime s-au atins de El, dar ei nu au primit o binecuvântare specială. Ce a făcut diferența? Se poate întâmpla la fel și cu noi astăzi?

Gândiți-vă la ocaziile când ne rugăm într-un grup, așa cum ar fi la altarul familiei, la ora de rugăciune sau la biserică. Unii dintre cei prezenți, ca și acea femeie săracă și bolnavă, pot primi binecuvântări speciale datorită credinței lor și rugăciunilor stăruitoare. Alții nu primesc nicio binecuvântare. Ei sunt ca oamenii ignoranți aflați în mulțimea care Îl înconjura pe Isus. Gândiți-vă la imnurile pe care le cântăm la biserică. Unele dintre ele sunt, de fapt, rugăciuni puse pe muzică. Când unii oameni le cântă, ei se gândesc la cuvinte și la ceea ce ele transmit. Ei fac din aceste imnuri propriile lor rugăciuni, ca și cum ar fi îngenuncheat în timp ce le cântă. Acest lucru ajută credința lor să se dezvolte. Alții le cântă fără să se gândească prea mult la cuvinte și, chiar mai puțin, la semnificația lor. Sunt precum oamenii ignoranți din mulțimea aceea.

Să revenim la acea mulțime mergând spre casa lui Iair. În timp ce Isus încă vorbea cu femeia bolnavă care se vindecase, un mesager a venit și i-a spus lui Iair că fiica lui murise. Când a auzit Isus acel mesaj, ce i-a spus El lui Iair? Luca 8:49,50. „Crede numai”, i-a spus Isus, și Iair a crezut. Aceasta este credința vie. El a și acționat conform credinței sale și, fără ca măcar să plângă, a rămas lângă Isus pe tot drumul spre casa sa.