Atingerea credinței

În mulțimea care Îl urma pe Isus spre casa lui Iair era o femeie bolnavă de mult timp – de doisprezece ani. Ea era săracă, neajutorată și fără speranță — până când a auzit despre Isus. Oh, numai dacă L-ar putea găsi! Era convinsă ca El o putea vindeca.

În cele din urmă, L-a găsit. Atunci când Isus îi învăța și îi vindeca pe oameni pe malul lacului, ea era acolo. Dar nimeni din acea mulțime nu se mișcase să o lase să ajungă până la El. A urmat mulțimea până la casa lui Matei, unde a așteptat afară. Apoi, când oamenii s-au pus în mișcare, a plecat și ea cu ei spre casa lui Iair.

Dar, în mulțimea aceea mare, nu întrevedea nicio speranță de a ajunge aproape de Isus. Era pe punctul de a renunța, dar a văzut, dintr-o dată, că Isus se îndrepta spre ea. „Oh, dacă aș putea măcar să-I ating haina”, se gândea ea, „știu că voi fi vindecată!” Ce credință!

Când Isus a trecut pe-aproape, ea s-a aplecat și a întins brațul printre oameni cât de mult a putut. Abia dacă atinsese marginea hainei Sale și imediat a știut că fusese vindecată. Dreaptă și puternică acum, ea L-a lăudat pe Dumnezeu în inima ei. Dar când a încercat să se îndepărteze, L-a auzit pe Isus întrebând: „Cine M-a atins?”

Asta a făcut-o să tresară, așa că s-a oprit. Când a văzut că Isus o privea, s-a apropiat de El. Mulțimea a lăsat-o să treacă, iar ea, plângând, a căzut la picioarele Lui. După ce și-a spus povestea și și-a arătat recunoștința, ce cuvinte i-a adresat Isus? Luca 8:47,48. El dorea ca ea să meargă și să spună tuturor oamenilor cum, prin credința în El, fusese vindecată.

Care a fost diferența între atingerile ocazionale ale acelor oameni care se aflau mereu în preajma de Isus și atingerea acelei femei? A fost credința. Atingerea femeii a fost una făcută cu credință. Asta a făcut diferența. Isus nu voia ca oamenii să creadă că doar atingându-I hainele aveau să se vindece, ca prin magie. Ei trebuiau să știe că e nevoie de credință.

Aplicație: Cât de adevărat este și în dreptul nostru că, dacă doar vorbim despre adevărurile biblice sau stăm în prejma unor oameni valoroși, acest lucru nu ne schimbă cu nimic. Fiecare trebuie să aleagă să-L urmeze pe Isus și să creadă că El îl va ajuta. Atunci Îl putem lăuda la fel ca femeia care a fost vindecată. Când le spunem altora ce a făcut Isus pentru noi, facem cea mai mare lucrare misionară pentru Isus.