[miercuri, 21 iulie] Furtună la mal

După ce s-au confruntat cu o furtună teribilă și cu un miracol uimitor pe Marea Galileii, ucenicii au continuat să vâslească spre țărmul de est. Erau aproape ajunși, iar plaja din față părea pașnică și primitoare. Pe deal erau morminte, așa că ei au crezut că va fi un loc liniștit pentru ca Isus să se odihnească. Barca lor a ajuns la țărm, și în curând se plimbau pe plajă. Deodată au auzit urlete puternice. Doi oameni cu probleme psihice, ieșiți dintre morminte, au venit alergând la ei. Părul lor era încâlcit, ochii lor păreau sălbatici, iar lanțurile rupte atârnau la încheieturile mâinilor și la gleznele lor. Pielea de pe corpurile lor murdare și goale era tăiată, și sângerau din rănile pe care și le făcuseră singuri cu pietre ascuțite.

Acești oameni bolnavi s-au dus spre Isus și ucenicii Lui ca animalele sălbatice. Speriați, ucenicii s-au întors și au fugit. Sigurul lor gând era că trebuiau să intre în barcă lor și să o împingă departe cât de repede puteau. Dar Isus nu era cu ei. S-au oprit, s-au uitat înapoi și L-au văzut înfruntându-i pe acei oameni sălbatici, pe măsură ce ei se apropiau de El urlând. Matei 8:28

Oamenii aceia erau sub controlul lui Satana și al îngerilor săi. Dar Isus îl întâlnise deja pe Satana în pustie și-l învinsese. El nu se temea privindu-i pe acei oameni sărmani, neajutorați și demonizați cum se apropie.

Când Isus a liniștit furtuna pe lac, El a ridicat mai întâi mâna. Acum, când a ridicat mâna pentru a calma o altfel de furtună, oamenii aceia s-au oprit. Stăteau nemișcați, neajutorați, țipând și scrâșnind din dinți, având spume la gură. Însă nu puteau merge mai departe.

Ei își doreau să fie eliberați de sub controlul spiritelor rele. Atunci când au căzut la picioarele lui Isus să ceară ajutor, demonii au început să vorbească. Ce spuneau ei? Versetul 29

Aplicație: Dacă urmăm căile lui Satana, el ne va controla mintea și acțiunile așa cum a făcut și cu mințile acelor oameni. În felul acesta, noi nu putem să ieșim de sub puterea lui. Numai Isus ne poate salva. Dumnezeu dă „minte sănătoasă” tuturor celor care se lasă influențați de Duhul Sfânt prin studiul zilnic al Bibliei și prin rugăciune. 2 Timotei 1:7. De ce să nu ne predăm Duhului Sfânt, în loc să ne predăm controlului lui Satana?