[marți, 15 iunie] Sare și lumină

Isus a vorbit despre urmașii Lui că vor fi persecutați din cauza neprihănirii, pentru că trăiesc drept și, de asemenea, pentru că îi învață pe alții ceea ce spune Biblia despre a trăi drept. Îndeplinirea acestei lucrări îi face pe oamenii lui Dumnezeu „sarea pământului”. Pentru ca sarea să-și facă treaba, trebuie să fie amestecată cu alte alimente. Creștini fiind, noi trebuie să ne amestecăm cu oamenii și să fim blânzi cu ei. După aceea, Îl vor putea vedea pe Isus în inimile noastre și-și vor dori să fie mai mult ca El.

Isus a spus totuși că atunci când sarea își pierde gustul, nu mai este bună de nimic. La fel se întâmplă și cu oamenii pentru care dragostea lui Isus nu mai face parte din viața lor. Poate că ei citesc Biblia zilnic și dau daruri în fiecare Sabat, dar dacă nu au dragostea lui Isus în inimile lor, atunci nu au nimic. 1 Corinteni 13:2,3

În timp ce Isus vorbea mulțimii în dimineața aceea, razele soarelui au alungat umbrele și au strălucit peste sătucurile de pe colinele din jur. El S-a folosit de acea luminare a zonei rustice pentru a învăța o lecție de neuitat. Apostolii proaspăt rânduiți ai lui Isus stăteau în apropierea Lui; privindu-i, le-a spus: „Voi sunteți lumina lumii.”

De fapt, Isus este adevărata lumină a lumii, dar El a ales oameni pentru a reflecta lumina caracterului Său iubitor. Asemenea unei lumânări într-un sfeșnic sau ca razele soarelui peste acele sătucuri de pe colinele din apropiere, ei trebuiau să arate prin viața lor cum este Isus. Matei 5:14-16

Aplicație: Și viețile noastre trebuie să dea mărturie despre cum este Isus, mai ales că atât de mulți oameni sunt în întuneric și nu își dau seama de dragostea lui Isus pentru noi sau despre dorința Sa de a ne salva de păcate. Îngerii așteaptă să ne folosească pentru a le da lumină și ca să le spunem despre Isus și puterea Lui de a salva. Dragostea noastră, blândețea și răbdarea manifestate când lucrurile nu merg cum ne dorim, precum și rezistarea în fața ispitelor și a luării de atitudine pentru Dumnezeu – toate acestea sunt luminile care strălucesc și îi atrag pe oameni la Isus. Nu vrei să alegi din nou să-L lași pe Isus să trăiască în tine, să-ți controleze viața astfel încât să fii o lumină pentru El azi?