[vineri, 12 iunie 2020]

 

 

Săptămâna aceasta, ia-ți timp să citești cele Zece Porunci ale lui Dumnezeu prin prisma unei vieți de dragoste altruistă. Cere-I Duhului Sfânt să te ajute să trăiești așa săptămâna aceasta și mereu.

 

Săptămâna aceasta…

 

1. Am petrecut timp cu Dumnezeu în fiecare zi înainte de a face orice altceva, m-am gândit la dragostea Sa și am cerut călăuzirea Sa.

2. I-am cerut lui Dumnezeu ca El să fie pe primul loc în viața mea, înainte de orice altceva.

3. Am ales să nu fac nicio faptă și să nu rostesc niciun cuvânt care L-ar dezonora pe Dumnezeu sau care L-ar reprezenta greșit.

4. Am respectat „întâlnirea” pe care o am cu Dumnezeu sâmbăta, cunoscându-L mai bine din Cu vântul Său și din natură și oferindu-le ajutor altora.

5. Prin puterea Duhului Sfânt, am fost ascultător și respectuos cu părinții mei, m-am gândit cum se simt ei, și nu la mine.

6.I-am iubit pe ceilalți și nu le-am distrus reputația, nu am urât pe nimeni, nu m-am răzbunat pe nimeni pentru ceea ce mi-a făcut.

7. M-am păstrat curat, nu mi-am călcat promisiunea pe care I-am făcut-o lui Dumnezeu de a rămâne curat chiar și în gând până după căsătorie.

8. Nu m-am atins de lucrurile care aparțin altora și nu am luat nimic din ceea ce Dumnezeu nu mi-a dat.

9. Nu i-am mințit pe alții și nu am mințit pe nimeni cu privire la altcineva; le-am spus adevărul cu dragoste.

10. Nu mi-am pierdut timpul poftind ceea ce le aparține altora. Am avut credință că Dumnezeu mi-a dat tot ce am nevoie (inclusiv puterea de a păzi poruncile Sale).

 

„Să iubești pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău și cu tot cugetul tău.”

 

„Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.” (Matei 22:37,39)