[joi, 21 mai]

 

 

Un studiu recent a arătat faptul că alegerea unei profesii este influențată de trei valori: ajutorarea oamenilor, câștigul de bani sau al unei poziții sociale și oportunitatea de a fi creativ. Tu de care valori ești influențat în alegerea unei profesii?

 

Pentru un tânăr creștin, un factor-cheie în alegerea unei profesii ar trebui să fie ascultarea de voia lui Dumnezeu. Încredințează-te că, atunci când începi să te orientezi spre o profesie, vei ține cont și de planul pe care îl are Dumnezeu cu tine. Pentru că natura muncii unei persoane și gradul ei de succes afectează multe aspecte ale vieții și are impact chiar și asupra vieții spirituale. Când are încredințarea că Dumnezeu îi conduce pașii în urmarea unei vocații, acea persoană poate fi mulțumită de slujba pe care o are și se poate descurca mai bine în complexitatea vieții. Dimpotrivă, simțământul că nu a urmat voia lui Dumnezeu îi poate afecta întreaga viață, chiar și pe cea spirituală.

 

De aceea, indiferent de domeniul în care vrem să activăm, trebuie să facem totul pentru Hristos, pentru împlinirea misiunii încredințate de El. Atunci, indiferent de domeniul în care activăm, lucrarea noastră va fi desăvârșită.

 

Alegerea profesiei poate fi un subiect destul de stresant, mai ales când nu ai niște repere clare. Uneori, ne poate părea că „ne-ar sta bine” ca medici sau avocați sau activiști pentru drepturile omului. Părerea noastră despre o anumită meserie poate fi un pic „romanțată” de perspectiva pe care ne-o prezintă media, filmele sau cărțile. De aceea, foarte util este să vorbești cu un profesionist din domeniul spre care vrei să te îndrepți, să-l întrebi care sunt plusurile și care sunt minusurile meseriei. Cu cât imaginea despre ce presupune o meserie este mai completă, cu atât decizia va fi mai ușor de luat, iar riscul de a face o alegere greșită va fi diminuat