[joi, 28 noiembrie]

 

 

A trăi în Împărăția lui Dumnezeu înseamnă a trăi în prezența Lui (vezi Evrei 4:13). Te motivează aceasta să-ți schimbi modul de a acționa și de a-ți cheltui banii? Când înțelegi că Dumnezeu este stăpân peste toate, atunci și hotărârile legate de cheltuirea banilor devin decizii spirituale. Nu vei mai urmări ce pot face banii pentru tine. În schimb, vei percepe banii ca pe o binecuvântare din care poți oferi și tu pentru ceilalți, pentru biserica lui Dumnezeu și pentru tine însuți.

 

Fă un plan de a oferi bani (sau resurse precum timpul) pe parcursul săptămânilor următoare. Cui te gândești să oferi? Cum și cu ce scop?

 

Una dintre lecțiile foarte importante pe care trebuie să le înveți atunci când este vorba despre bani și oferirea lor este că nu trebuie să oferi la întâmplare. Unii consideră că este suficient să arunci banii într-un cont sau coșuleț și gata, s-a rezolvat! Ai dat bani și ești mai bun! Banii sunt o resursă prețioasă și de aceea, atunci când te gândești să oferi, este bine să te interesezi, să ceri și să aduni informații, să întrebi cum vor fi folosiți, să ceri un feedback. Chiar și banii oferiți pentru rezolvarea unor probleme sau împlinirea unor nevoi sunt tot o investiție. Nu-ți îngădui să faci investiții proaste.