Nu faptul că avem mulți bani ne împiedică să intrăm în Împărăția lui Dumnezeu, ci felul cum folosim banii. Dacă îngăduim ca banii, mașinile, hainele sau alte bunuri materiale să ne capteze întreaga atenție, așa încât Dumnezeu și Împărăția Sa să nu ne mai preocupe deloc, atunci vom ajunge să plângem și să ne tânguim, așa cum spune Iacov, din pricina nenorocirilor care vor veni peste noi.

 

Apocalipsa 3:17 (”Pentru că zici: «Sunt bogat, m-am îmbogăţit şi nu duc lipsă de nimic», şi nu ştii că eşti ticălos, nenorocit, sărac, orb şi gol”) spune că bogăția poate să ne facă să simțim că nu avem nevoie de nimic, deși, de fapt, suntem nenorociți, săraci, orbi și goi. Părerea ta care este? Trece în fața următoarelor afirmații F – fals sau A – adevărat:

 

__ Toți bogații ajung să fie orbiți de bogățiile lor, astfel încât Îl pierd din vedere pe Dumnezeu.

 

__ Nu este un păcat să fii bogat.

 

__ Niciodată bogăția nu-L poate înlocui pe Isus. Fiecare om ar trebui să-și dea seama că o legătură personală cu Isus este lucrul cel mai important în viață.

 

__ În Împărăția lui Dumnezeu nu vor ajunge cei care se încred în ei înșiși, ci doar aceia care își pun nădejdea în Isus pentru mântuire și neprihănire.

 

__ Cei bogați sunt excluși în mod automat din cer.

 

__ Când ești foarte bogat, există primejdia să uiți că de fapt depinzi de Isus, pentru că de la El primești și viața, și sănătatea, și puterea sau priceperea de a câștiga banii.

 

Discutați aceste lucruri în familie. La ce concluzie ați ajuns?


Părerea mea