Ai reținut, citind Geneza 1, ce a spus Dumnezeu la sfârșitul fiecărei zile a creației?

 

Aceasta este și reacția unui om care reușește, după săptămâni și luni de lucru, să vadă în sfârșit terminată lucrarea pe care și-a visat-o. Să zicem că este vorba de un automobil pe care și l-a asamblat singur. El a asamblat diferitele piese ale motorului, el i-a făcut și verificat instalația electrică, i-a vopsit caroseria etc. Iar când totul este asamblat, verificat, lustruit, „autorul” se oprește să-și contemple „opera” și, cu un plăcut simțământ de satisfacție, spune plin de bucurie: „Arată foarte bine!” Mai mult, pentru că totul este trecut prin mâna lui, știe și că mașina va merge foarte bine. „Capodopera” este gata, iar autorul ei are un simțământ de împlinire. A făcut totul singur, pentru bucuria și satisfacția sa, din nevoia de a-și manifesta puterea de creație.

 

Care crezi că au fost gândurile și motivele lui Dumnezeu când a creat Pământul? L-a făcut pentru satisfacția și bucuria Sa?

 

Dumnezeu l-a întâmpinat pe Adam cu daruri – Pământul cu tot ce era pe el. Dar Creatorul știa că Adam va dori să împartă cu cineva bucuria de a stăpâni frumusețile lumii, așa că i-a creat o parteneră de viață, asemenea lui. În plus, Dumnezeu i-a dăruit o zi în care să se odihnească și să-I aducă slavă Creatorului.

 

Folosind un atlas de anatomie sau internetul, caută cât mai multe informații interesante despre complexitatea organismului uman. Nu este așa că, pe măsură ce citești și descoperi lucruri noi despre modul în care funcționează organele omului (creierul, de exemplu), începi să îți spui că ar fi fost imposibil ca omul să evolueze din forme primitive de viață?


Părerea mea