Ce legătură are cu mine?

 

Ţi s-a întâmplat vreodată să-ţi fie groază că vine Sabatul sau să aştepţi cu nerăbdare să treacă? Nu cumva ziua aceasta este pentru tine o listă lungă de „să nu…”?

 

Sunt unii părinţi care nu au reuşit să-i facă pe copiii lor să guste bucuriile Sabatului, ci doar i-au „îngrădit”, făcându-le o listă lungă de „nu e voie…”

 

Dar acum eşti destul de mare ca să înţelegi Sabatul şi să răspunzi tu însuţi de atitudinea pe care o ai faţă de el.

 

Dumnezeu a pus deoparte ultima zi a săptămânii, ca să fie un fel de monument de aducere-aminte a creaţiei. El doreşte ca, cel puţin o dată pe săptămână, să ne amintim că El este Creatorul.

 

Dumnezeu a plănuit ca noi să lucrăm, să învăţăm şi să avem tot felul de alte activităţi timp de şase zile, dar ziua a şaptea trebuie să fie ca o pauză, ca un moment de schimbare a ritmului. De aceea a numit-o „zi de odihnă”.

 

În cea mai mare parte a timpului, noi ne folosim de talentele pe care ni le-a dat Dumnezeu şi ne bucurăm de darurile Sale, dar Domnul a hotărât o zi în care mintea noastră să nu se mai ocupe tot de noi, ci să aprecieze binecuvântările Sale.

 

Fă-ţi o listă cu lucrurile pe care ai dori să le faci în Sabat! Compară lista aceasta cu ceea ce spune Biblia despre respectarea Sabatului!


Părerea mea