Ce legătură are cu mine?

 

Isus şi ucenicii serveau împreună cina de Paşte. (De fapt, ce înseamnă „cină”? Care dintre mesele unei zile este cina?) În faţa lor, pe masă, era pâinea folosită cu această ocazie, azima şi vinul nefermentat, mustul dulce.

 

În timp ce ucenicii vorbeau unul cu altul, Isus a luat o azimă şi I-a mulţumit lui Dumnezeu. Apoi, a rupt-o şi le-a dat ucenicilor bucăţi din ea, spunând: „Luaţi, mâncaţi, acesta este trupul Meu care se frânge pentru voi; să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea” (1 Corinteni 11:24).

 

După ce au mâncat, a luat un pahar cu must şi le-a spus: „Acest pahar este legământul cel nou, în sângele Meu, să faceţi lucrul acesta spre pomenirea Mea, ori de câte ori veţi bea din El” (vers. 25).

 

Atât iertarea de păcate, cât şi legătura noastră cu Dumnezeu sunt posibile numai prin Isus, prin iubirea Sa, dovedită de moartea Lui pe cruce pentru noi. Datorită ei, noi putem aştepta plini de încredere revenirea Sa. Moartea Sa şi revenirea în slavă sunt strâns legate una de cealaltă. Nu puteau exista şi nu ar fi fost valabile una fără alta, n-ar fi avut sens. Ambele sunt o expresie a iubirii lui Dumnezeu. De aceea, de fiecare dată când participăm la Sfânta Cină, suntem din nou impresionaţi de nemărginirea iubirii arătate la cruce. Sfânta Cină va fi mereu serbată, până la revenirea lui Isus. Participarea noastră este un mod de a ne exprima credinţa în Isus.

 

Sfânta Cină este unul dintre cele mai importante servicii religioase din biserică şi cel care ne poate apropia tot mai mult de Isus.

 

De ce a folosit Isus must dulce la Cină? Ce reprezintă fermentarea? Ce a spus Isus că simbolizează vinul nefermentat? (vezi Hristos, Lumina lumii, cap.72, paragraful 5)


Părerea mea