Cum se întâmplă?

 

Iubirea lui Dumnezeu faţă de noi este exprimată în multe feluri. El îngrijeşte de toate nevoile noastre, de la El vin frumuseţile naturii şi toate lucrurile bune.

 

Biserica este o altă dovadă a iubirii divine. Adesea, când spunem „biserică”, ne gândim la o clădire sau la o organizaţie. De fapt, biserica sunt oamenii care o alcătuiesc. Când ne plângem de ce face sau nu face biserica pentru noi, ar trebui să ne gândim ce am putea face noi pentru ca situaţia respectivă să se remedieze. Nu cumva lucrurile ar merge mai bine dacă am fi mai activi în biserică?

 

Crezi că biserica este formată din oameni desăvârşiţi, care nu au probleme? Simţi vreodată că ar trebui să pleci din biserică pentru că nu meriţi să faci parte din ea? Biserica e un grup de oameni, ca mine şi ca tine, care învaţă să trăiască alături aici, pregătindu-se astfel să fie împreună, în cer. Toţi se supun unei transformări, pentru a deveni mai buni, pe măsură ce Îi îngăduie Duhului Sfânt să le schimbe inima şi să îi facă adevăraţi copii ai lui Dumnezeu.

 

Deşi biserica este formată din oameni plini de slăbiciuni, Dumnezeu o iubeşte şi o priveşte ca fiind a Sa (1 Corinteni 1:2).

 

Ce minunat privilegiu – să faci parte din familia lui Dumnezeu acum şi să te pregăteşti să trăieşti veşnic în cer, alături de El şi de ceilalţi membri ai acestei familii!

 

 

Care este relaţia dintre Hristos şi biserică?

 

Iată câteva răspunsuri pe care ni le oferă Biblia:

 

Efeseni 5:25  Bărbaţilor, iubiţi-vă nevestele cum a iubit şi Hristos Biserica şi S-a dat pe Sine pentru ea.”

 

Faptele 20:28  ”Luaţi seama dar la voi înşivă şi la toată turma peste care v-a pus Duhul Sfânt  episcopi, ca să păstoriţi Biserica Domnului, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său.”

 

 Efeseni 5:26  ”…ca s-o sfinţească, după ce a curăţit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt”

 

Efeseni 2:20  ”… fiind zidiţi pe temelia apostolilor şi prorocilor, piatra din capul unghiului fiind Isus Hristos.

 

Matei 16:8  ”Isus, care cunoştea lucrul acesta, le-a zis: „Puţin credincioşilor, pentru ce vă gândiţi că n-aţi luat pâini?”

 

Efeseni 5:24  ”Şi, după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot aşa şi nevestele să fie supuse  bărbaţilor lor în toate lucrurile.”


Părerea mea