[marți, 21 februarie] Afară din întuneric

Ai fost vreodată cuprins de frică? Thor Bophal din Cambodgia se lupta cu aceste sentimente până când a văzut Lumina. Iată experienţa sa:

Înainte de a-mi începe ziua în aglomeratul oraş Phnom Penh, mi-am făcut datoria religioasă încercând să potolesc spiritele cu o ofrandă de hrană şi tămâie adusă idolilor mei. Trăiam cu o mare frică – frică să nu falimenteze afacerea mea, frică de boli şi accidente, frică să nu fac alegeri greşite. Mi-era aşa de frică, încât m-am decis să mă asigur din toate părțile. În fiecare zi vizitam prezicătorul şi mă opream la templu pentru a primi binecuvântarea unui călugăr. Niciunul dintre aceste ritualuri nu mi-a adus pacea. Nenorocirea a venit, dar aşa am aflat Lumina.

Pentru mult timp am detestat-o pe soţia mea pentru că făcea parte din Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea. Credeam că este o sectă. Totuşi, ea şi fratele ei, Korn Kim Sok, aveau pacea şi fericirea pe care eu nu le aveam. M-au prezentat prietenului lor, pastorul Hang Dara, şi el, cu încredere, mi-a destăinuit că singura putere adevărată vine de la Dumnezeu şi că dragostea Sa perfectă alungă orice fel de frică. Aversiunea mea pentru Dumnezeu, creştinism şi Biblie a început să scadă. Pastorul Hang Dara a deschis Biblia şi m-a învăţat cu răbdare despre Isus şi despre ce înseamnă a fi creştin. Când a ajuns la lecţia despre închinarea la unicul Dumnezeu și despre renunțarea la toţi idolii, ştiam că trebuie să aleg între creştinism și budism. Nu voi uita niciodată dimineaţa în care am distrus toţi idolii din casa mea. Era un sentiment minunat să fiu eliberat de prinsoarea Satanei.

Am vrut să împărtăşesc istoria eliberării mele cu alţii, aşa că l-am întrebat pe pastorul Hang Dara dacă aş putea să-l însoţesc şi să dau mărturie atunci când el făcea vizite din casă în casă. El a răspuns cu entuziasm: „Sigur, cum să nu! Chiar mă rugasem ca Domnul să-mi dea un asistent!”

După câteva luni, pastorul Hang Dara mi-a spus: „Thor Bophal, Dumnezeu ţi-a dat un dar deosebit de a-i încuraja pe alţii. Mărturia ta este impresionantă şi, când vorbeşti din Biblie, oamenii te ascultă. Cred că ar trebui să te gândești și să te rogi pentru a deveni plantator de biserici ASAP.” M-am rugat şi Duhul Sfânt m-a inspirat să-mi închid afacerea şi să accept chemarea Sa de a fi plantator de biserici. Acum, că am devenit servul Său, adesea ajut la eliberarea celor oprimaţi, aşa cum am fost şi eu odată.

Kim Hy a început să vină la biserică după ce soţul ei a decedat. Era timidă la început, dar a acceptat cu nerăbdare invitaţia mea de a studia Biblia. Răposatul ei soţ fusese şaman. De la moartea lui, Kim şi fiica ei fuseseră mereu lovite de boli, una după alta. Nu puteau dormi noaptea pentru că auzeau zgomote ciudate şi erau chinuite de spirite. Întunericul dens în care trăiau a făcut-o să caute Lumina. Dorea libertatea.

După ce mi-a auzit mărturia, a luat şi ea îndrăzneaţa decizie de a arunca toţi idolii din casă. Un grup de rugăciune format din membri ai bisericii a vizitat-o acasă. Ne-am rugat pentru Kim, în Numele lui Isus, ca să fie eliberată din închisoarea Satanei şi ca locuinţa sa să fie în schimb umplută cu îngeri. Am invocat pasaje din Scriptură, cum ar fi Ioan 8:12, unde Isus le spunea ucenicilor Săi: „Eu sunt Lumina lumii; cine Mă urmează pe Mine nu va umbla în întuneric, ci va avea lumina vieţii.”

Am ars toţi idolii. Am cântat imnuri de încurajare pentru mica familie. I-am spus lui Kim să deschidă Cuvântul lui Dumnezeu, să invoce făgăduinţele Scripturii şi să cânte în fiecare seară. Îi mulţumim lui Dumnezeu pentru că demonii au părăsit micuța colibă de bambus şi paie. Sănătatea ei a fost restabilită. Acum Îi este recunoscătoare lui Dumnezeu pentru eliberarea de sub întunericul greu care apăsa înainte fiecare ungher al casei ei.

Rugăciune de eliberare: Bun Tată ceresc, Te rog, arată-ne, mie şi celor ce trăiesc în Asia de Sud-Est, ce idoli trebuie să părăsim! Te rog, dă-ne putere să facem aceasta pentru a fi liberi cu adevărat!