[marți, 7 februarie] Cât de curând posibil – partea a doua

Judy Aitken a mers în Thailanda, în 1980, să ajute ca infirmieră în taberele de refugiaţi. Îşi plănuise o călătorie misionară de scurtă durată. Dar Dumnezeu avea alte planuri. I-a dat pasiune pentru un serviciu misionar care continuă şi astăzi.

În 1986 şi 1987, taberele de refugiaţi au fost închise, iar cei care nu au emigrat către Statele Unite, Australia şi alte ţări au fost obligaţi să se întoarcă acasă.

Nou-credincioşii din tabere s-au întors în satele lor natale, schimbaţi. Cu dragoste înflăcărată pentru Isus în inimile lor, au început să împărtăşească şi altora credinţa lor. Grupuri de închinători au apărut spontan pe tot cuprinsul ţării.

Eu m-am întors în Statele Unite. Totuşi, inima mea a rămas în Asia. În 1988, Misiunea Uniunii din sud-estul Asiei a înfiinţat Câmpul Adventist din Cambodgia. Dumnezeu a făcut posibil ca eu să lucrez la Adventist Fronteer Missions, unde am început cu rugăciune şi entuziasm proiecte pentru ajutorarea refugiaţilor din Cambodgia devastată de război.

În 1995, Dumnezeu a deschis porţile pentru înfiinţarea unui proiect non-profit numit „Proiect Asia de Sud-Est”, un proiect al Bisericii Adventiste menit să vestească Evanghelia oamenilor din Thailanda, Cambodgia, Laos, Vietnam şi Myanmar. Acesta a apărut ca răspuns la cererea lui Robin Riches, preşedintele Misiunii Uniunii din Asia de Sud-Est. Evanghelia continuă să se răspândească prin misionarii locali dedicaţi şi ca rezultat al rugăciunilor voastre unite.

Mă minunez de căile prin care Dumnezeu însufleţeşte lucrarea pentru gloria Sa. Dacă aţi călători astăzi cu mine în Asia de Sud-Est, aţi întâlni mulţi fraţi şi surori credincioşi, care au îndurat multe şi care lucrează din inimă pentru Dumnezeu. Unii dintre ei L-au acceptat pe Domnul în taberele de refugiaţi cu mulţi ani în urmă. Alţii sunt rodul lucrării lor. Mai sunt multe de făcut, dar amintindu-ne cum Dumnezeu ne-a condus în trecut, ne umplem de speranţă pentru viitor.

Rugăciune pentru cei în nevoie: Tată ceresc, fă ca mesajul Domnului Isus să ajungă repede şi să triumfe oriunde merge, câştigând suflete în fiecare colţ al Asiei de Sud-Est! (2 Tesaloniceni 3:1)

Verificaţi catalogul ASAP pe www.asapministries.org sau cereţi o copie sunând la 1-866-365-3541. În cele ce urmează sunt câteva exemple de ajutor financiar:


10 $ – Ajutaţi cu îmbrăcăminte un copil nevoiaş
12 $ – Cumpăraţi o Biblie
30 $/lună – Sponsorizaţi un copil la o şcoală ASAP (hrană inclusă)
40 $/lună – Plătiţi un profesor de literatură/Biblie pentru un sat sărac
40 $/lună – Sponsorizaţi un tânăr evanghelist
65 $/lună – Furnizaţi un Megavoice încărcat, pe baterie solară, audio player care poate reda Biblia şi predici
100 $/lună – Sponsorizaţi un misionar într-o ţară închisă

Detalii despre ASAP: Este o organizaţie de suport a Bisericii Adventiste de Ziua a Şaptea şi membră a ASI. Este sponsorizată de oameni dedicaţi misiunii şi credincioşi chemării adresate lor de Dumnezeu. Darul tău va merge 100% direct în proiectele specificate. ASAP lucrează în Myanmar, Thailanda, Cambodgia, Laos şi Vietnam.