[vineri, 30 septembrie] Piciorul lui Timmy

Trop, trop, trop! Auzind picioarele goale pe podea, mi-am ridicat privirea din studiul de dimineață și am văzut un cap mic ce se ițea deasupra scaunului din camera de zi. Timmy, în vârstă de patru ani, găsise deschisă ușa din spate și intrase ca să vadă dacă nu am un măr să mănânce la micul dejun. În curând am descoperit că avea o problemă mai mare decât stomacul gol – Timmy șchiopăta.

„Ce s-a întâmplat?”, l-am întrebat.


„Eram cu prietenul meu pe bicicletă, când o altă bicicletă s-a apropiat de noi și mi-am prins piciorul.”

Am examinat piciorul lui Timmy. Din partea laterală a călcâiului drept îi lipsea o bucată de piele. Piciorul era murdar și, dacă nu făceam ceva, s-ar fi putut infecta ușor. I-am promis lui Timmy un măr dacă mă va lăsa să-i curăț piciorul.

„Dar o să mă doară!”, a scâncit.

„Știu, dar o să doară mai puțin dacă o să-l curățăm acum, decât dacă o să așteptăm până ce piciorul ajunge într-o stare mai rea”, i-am spus.

Am găsit o găletușă și am curățat-o bine. Soțul meu a stat cu el pe canapea și s-au uitat la cărți ilustrate din Biblie în timp ce lucram în bucătărie, pregătindu-mă de temuta curățare a piciorului. Înainte să-l chem pe Timmy, i-am tăiat un măr să mănânce când aveam să-i curăț piciorul, sperând că o să-l distragă. Îmi dădeam seama că-l doare când i-am curățat rana, dar era un băiat curajos, iar în curând piciorul lui a ajuns mult mai curat. Am pus Betadine pe rană, i-am bandajat piciorul ca să nu se murdărească pe parcursul zilei și l-am trimis afară la joacă.

De abia după o oră am reușit să închei timpul de părtășie cu Dumnezeu. Am deschis Biblia la Ioan 14, uitându-mă și în jurnal să văd unde rămăsesem. Am citit ultima propoziție pe care o scrisesem: „Doamne, ajută-mă să Te dezvălui altora prin cuvintele pe care le spun azi.”

Tocmai ce Îl rugasem pe Dumnezeu să mă folosească pentru a arăta dragostea Sa altora, când ne-am trezit cu Timmy peste noi. Mi-am înclinat capul. „Îți mulțumesc, Doamne, pentru că mi-ai dat ocazia să fiu mâinile Tale și gura Ta ca să-l ajut pe acest copil al Tău.”

Asta s-a întâmplat în urmă cu două zile. Acum, de două ori pe zi, Timmy vine să-l spăl, să-l dezinfectez și să-i rebandajez piciorul. A găsit o rățușcă de cauciuc pe blat și se bucură jucându-se cu ea în apă. Acest lucru i-a distras atenția de la durerea înțepătoare din picior.

Vă rog să vă rugați pentru Timmy, pentru bunica și bunicul lui, care au grijă de el. Rugați-vă să vadă un Dumnezeu destul de puternic ca să aibă grijă de băiețelul lor. Rugați-vă pentru părinții lui, care l-au dus la templu și i-au legat încheieturile cu sforicele ca să-l protejeze de spiritele rele. Rugați-vă ca prin mine să vadă un Dumnezeu care poate face o lucrare mai bună de vindecare decât toate sforile din toate templele. Rugați-vă ca Dumnezeu să ușureze aceste poveri și să ajute acest băiețel să ajungă un martor puternic în această țară.